Kdo je vic? Nejaky projektant nebo znamy elektrikar?

(1/5) > >>

Kubulak-fero:

Vlastnim halu so strojarskou vyrobou. Projektant mi navrhol kabel 2xAYKY 3x120+70. Znamy elektrikar mi ale poradil ze tie iste parametre dosiahnem jednym kablom AYKY 4x240. Viete mi prosim odborne poradit pripadne zdementovat niektore riesenie? Elekromerovy rozvadzac mam navrhnuty pri TS 450m od haly. povolenu vysku hl. istica je 120A

Lukáš Rotrekl:
Každé řešení má své plus a mínus.

2 kabely:
+ budou mít asi vyšší zatižitelnost (podle toho jak budou uloženy vzhledem k sobě)
+ pokud dojde na jednom k poruše, budete schopen alespoň nějakého nouzového provozu
+/- podle místních podmínek bude lepší manipulace s kabelem a možnost jeho zavlečení.... někam....
- bude to dražší

1kabel
+ cena
+/- podle místních podmínek jej třeba dostanete tam kam dva kabely ne
+ v této konfiguraci trošku lepší parametry sítě (PEN 240 oproti 140 při 2x 70mm2)
- při poškození jste po tmě

Nakonec o tom rozhoduje investor.....
Vůbec teď neřeším, jestli  jeden nebo druhý vyhoví nebo ne, jen srovnávám varianty bez jakýchkoliv čísel.

Lukáš Rotrekl:
Možná bude nelepší, když se s nimi potkáte s oběma zaráz, oni řeknou argumenty pro své řešení a vy se rozhodnete.... . Oni znají narozdíl ode mne místní podmínky...

František Šohajda:
Citace

Kdo je vic? Nejaky projektant nebo znamy elektrikar?

Záleží na každém pracovníkovi.. .. ;D ;D ;D ;D
Znám projektanta, kterého kvalitní elektrikář "strčí" do kapsy... (dance)
Znám projektanta, který umí a zná (i manuálně) víc jak známý elektrikář!! (dance)

Jinak AYKY 4x240 není !! ;)
Je AYKY 3x240+120..... (dance) (dance)    PEN vodič už nemusí mít shodu s fázovými!

Jiří_Hrubý:
Je mnoho neobvyklých průřezů, s 4x240 jsem se prvně setkal u AXKE.
V příloze je patrná výhoda varianty dvou kabelů vůči jednomu co do zatižitelnosti . Pro vylepšení PEN by pak byla vhodnější dvojice 4x120 oproti 3x120+70.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana