Jak zajistit, aby nevybavoval jistič char. B při spouštění 3fázového motoru 6kW?

<< < (2/8) > >>

Václav Třetí:

Hlavní jistič může vypadávat také díky dalšímu zatížení jinými spotřebiči.

Co se týká zapojení motorů, tak z hlavy pamatuji, že jsem zapojoval v poslední době motor 3kW, který byl 380/220V Y/D, ale motor 4kW byl již zapojen 380V/D, jednalo se o starší motory, proto napětí uvedena po staru, tak jak bylo i na štítcích motorů.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jozef BABJAK  02.04.2014, 08:31

Elektromagneti cká spúšť 25B môže pokojne vybavovať od 75A, čo je trojnásobok In.

To je pravda. Je to těsné. Jediné řešení bude vhodný softstarter.

MartinS56x56x:
 (poklona)  všem za příspěvky!!
Přikládám štítek motoru.
Jde o připojení v rodinném domě, ale nic jiného krom maloodběrových  spotřebičů jako je mrazák ,  lednice, čerpadlo a tv tady neběží.
Ještě jsem zjistil, že motor soustruhu SV18RA se při každém spuštění univerzálky zapíná a při reverzu je tam druhý stykač, který slouží pro opačné otáčky a soustružník reverz používá také jako brzdu (při dotáčení univerzálky se ťukne opačný směr otáčení motoru). Nebude to pro softstartér případně měnič nějaký problém?
Jak rychle bude motor v plných otáčkách se softstartem, je tam nějaké zpoždění?
Koukal jsem, že softstarterů je více typů a výrobců, je některý, který byste mi doporučili?  Motor bude vždy v nějaké zátěži ... převodovka, ...

Jiří Schwarz:
Citace: MartinS56x56x  02.04.2014, 20:47

... a soustružník reverz používá také jako brzdu (při dotáčení univerzálky se ťukne opačný směr otáčení motoru). Nebude to pro softstartér případně měnič nějaký problém?
...
Jak rychle bude motor v plných otáčkách se softstartem, je tam nějaké zpoždění?...

Nevyhazuje vám jistič především tu "ťuknutí". To já považuji za pořádnou prasárnu ve vztahu ke stroji. Když "elektricky" brzdit, tak do "odporu"...(pokud to zapojení a použitý motor umožní)

Rychlost rozběhu se softstartérem záleží na tom, jak bude motor zatížen a jaký rozběhový proud si můžete s ohledem na přívod dovolit. Dobrý softstartér by měl mít možnost parametry rozběhu nastavit v dost širokém rozmezí.

MartinS56x56x:
K tomu ťuknutí jsem se ještě nedostal, protože motor v soustruhu se mi nepodařilo zatím vůbec rozběhnout, jistič hned vybaví. Pro jistotu provádím rozebrání motoru, vyčištění a výměnu ložisek. Motor bez zátěže spustit šel.
Brzdění reverzem se u těchto soustruhů běžně používá. Ve fabrikách je takový ráz zanedbatelný v domovní dílně je to problém.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana