Jak zajistit, aby nevybavoval jistič char. B při spouštění 3fázového motoru 6kW?
MartinSoustruh:
Mám problém s vybavováním hlavního jističe LPN 3x25A charakteristik a B
Při spouštění motoru soustruhu mi vybaví hlavní domovní jistič, motor má 6 kW a je zapojen do hvězdy 400V (motor hvězda 400V / trojůhelník 230V) 2900 otáček/min.
jistič 16A char. C nevybaví, takže je problém v charakteru jističe
ČEZ mi nepovolil charakteristik u C, takže je možné jen B
Motor je vždy trochu zatížen, protože je pevně spojen s převodovkou.
Jaké mám možnosti to něčím levným a jednoduchým vyřešit, tak aby jistič nevybavoval?
Frekvenční měnič mi příjde dost drahý a až jako poslední řešení.
Poraďte někdo?
Tomáš Žabka:
Zkoušel jste se poptat po ceně na soft starter, je to v podstatě něco jako FM. Jinak s pasivnímy prvky to asi dohromady nedáte. Ještě mě napadlo to natočit přes výkonové odpory, které by se po rozběhu překlemovaly stykačem (byly by to opravdu velké odpory) :)
Jirka Š. Svejkovský:
Záběrový proud motoru 6kW je cca 75A, vypínací proud jističe 25A/B je 125A. Takže by vybavovat neměl. Něco je špatně.
Jozef BABJAK:
Frekvenčný menič je síce drahé riešenie, ale vychytralý frekvenčný menič posunie sústruh o dve kategórie vyššie, obmedzenie zapínacieho prúdu bude už len príjemný bonus. Pohľadajte v archíve príspevky na tému sústruh a frekvenčný menič od p. Kurku, dozviete sa mnoho zaujímavých vecí.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 02.04.2014, 08:23
Záběrový proud motoru 6kW je cca 75A, vypínací proud jističe 25A/B je 125A. Takže by vybavovat neměl. Něco je špatně.
Elektromagneti cká spúšť 25B môže pokojne vybavovať od 75A, čo je trojnásobok In. Otázne je, či nevybavuje tepelná spúšť. Ono to podľa otázky vyzerá na rodinný dom, kde ten sústruh asi nebude to jediné, čo na tom ističi visí.
Jiří Schwarz:
Citace: MartinSoustruh 01.04.2014, 21:34
... motor má 6 kW a je zapojen do hvězdy 400V
(motor hvězda 400V / trojůhelník 230V) 2900 otáček/min.
...
Nevím, co by tomu řekl kolega Kastner, ale mě se nezdá, že by se používaly motory o tak velkém výkonu s možností provozu na 230V. Takto bývají vinuté motory cca do 2, max.2,5kW.
Nemáte foto štítku motoru?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana