Které zapojení elektroměrových rozvaděčů je dobře a které je k smíchu?

(1/2) > >>

Pavel Skramuský:
Teoretické zapojejíní dvou el. měrných rozvaděčů.
Majitel se rozhodl přistavět 6 bytovích jednotek. Má původní elektroměrný rozvaděč 4 bytů typu B. kde je navíc připojen solarní panel cca 3x10A. do kterého je přivedeno z HDS 4x16mm2

Teď se tam přida nový el.měrný rozvaděč pro 6 bytů o patro níže.
Vznikla mi otázka propojit původní vedení a udělat tak smičku (možnost 2),  nebo natáhnout nový kabel (mižnost 1). U možnosti 1 mi ale vzniká problém a to že v rozvaděči 1 jsou svorky SV 95 kde lze připojit poze jeden vodič 95mm2 a 2 16mm2 může se  do druhého rozvaděče přivést 2 kabely 4x16mm2? nebo musím vyměnit svorku? S tím že rozvaděč je na zakázku a bojím se změnou svorek že tím vyrobým nový rozvaděč na který nemám oprávnění. Tak proto to zdvojení v cu.

Otázka zní:
Které zapojení elektroměrovýc h rozvaděčů je dobře a které je k smíchu?  

Tedy odpověď má být typu: K smíchu je zapojení číslo ...

Pavel Skramuský:
Omluvte prosím pravopisné chyby  :-[

Lukáš Rotrekl:
Ať se snažím,jak se snažím, nějak mi tahle čeština zůstává utajena.(a zrovna nemyslím jen pravopisné chyby)

Pavel Skramuský:
Ano vím měl jsem si to přečíst než jsem to odeslal
ale prosím teď už k tématu.

Pavel Horský:
Musím se přiznat, že po dvou větách jsem text přestal číst.
Mrzí mě, že pisatel vyžaduje naši pozornost a přitom je patrné, že mu jinak nestojíme ani za to, aby nám svůj dotaz předložil v domovském jazyce.
Je mi líto, na takový paskvil si odpověď nezasloužíte.

Snad jen to, že vám doporučím obrátit se na projektanta, který váš problém vyřeší a vezme si za to odpovídající finanční odměnu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana