Je přípustné i toto řešení PE vodiče?
Jan Franěk:
Nebudu se s tebou přít o sítích TT, v tom jsi Milane jistě kovanej mnohem lépe, než já. Ale v bytové výstavbě se používá převážně síť TN. I proto bych do těchto diskusí moc TT nemotal. Právě proto, že takovej bastlíř, by si mohl, bez potřebných znalostí sítí TT víc ublížit, než pomoci.
Jsem rád, že je konečně toto téma „schované“ před laiky. Nechtěl bych toto vysvětlovat u dalšího zákazníka, který by chtěl podobným způsobem ušetřit. Především pokud toto doporučil i „odborník“ Kolesa. ;D ;D ;D
František Šohajda:
Citace
v TT se proháním den co den tanecek
Já zase jsem se nesetkal s TT za celé své 37 leté praxe (i RT).... ;)
Milan Hudec:
Citace: František Šohajda 22.03.2014, 19:29
Já zase jsem se nesetkal s TT za celé své 37 leté praxe (i RT).... ;)
Poloupadlá spojka PE-N, místo rozdělení přizemněno, a jste rázem v TT, ani nevíte jak (dance)
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 23.03.2014, 10:39
Poloupadlá spojka PE-N, místo rozdělení přizemněno, a jste rázem v TT, ani nevíte jak (dance)
Jasně. To ale platí jen někde. V běžné bytové výstavbě, kdy se už pomalu nedělá pospojení v koupelnách, toho těžko dosáhneš. Třeba v panelákách je pospojení skrze stoupačky, už ve většině případů nefunkční, což osobně považuji za velmi nebezpečný stav, vzhledem k tomu, že rekonstrukce instalcí, proběla jen v některých bytech a tudíž je velká část bytů u těch stoupaček je v TN-C a Al vodičích.
Osobně jsem na tom stejně jako František Šohajda. O TT převším čtu a doopravdy jsem to možná ani neviděl. I když už jsem to možná asi tak 2x řešil, tak pouze jako velmi okrajovou záležitost.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana