Navrhnete mi zapojení podružného rozvadeče pro tepelné čerpadlo?
MichalXYZ:
Právě jsem objednal tepelné čerpadlo, montážní práce jsou bez elektrického připojení tepelného čerpadla.
Jelikož nemám volné jističe a ani místo v hlavním rozvadeči, chtěl bych nainstolvat podružný elektrorozvade č, do kterého bych chtěl dát ještě navíc podružný 3 f elektoroměr (pro měření vlastní spotřeby tepelného čerpadla).
Tepelné čerpadlo se skládá z venkovní jednotky 6kW max. (ventilátor s výparníkem) a jednotky vnitřní 9kW max (hydroboxu) napájení pro tyto jednotky je oddělené / vlastní jistič.
Dále by měla mít každá jednotka vlastní proudový chránič.
Prosím, o návrh hodnot jističů a popis zapojení.
Miroš Jan:
Citace: MichalXYZ 11.03.2014, 14:52
Právě jsem objednal tepelné čerpadlo, montážní práce jsou bez elektrického připojení tepelného čerpadla.
Jelikož nemám volné jističe a ani místo v hlavním rozvadeči, chtěl bych nainstolvat podružný elektrorozvade č, do kterého bych chtěl dát ještě navíc podružný 3 f elektoroměr (pro měření vlastní spotřeby tepelného čerpadla).
Tepelné čerpadlo se skládá z venkovní jednotky 6kW max. (ventilátor s výparníkem) a jednotky vnitřní 9kW max (hydroboxu) napájení pro tyto jednotky je oddělené / vlastní jistič.
Dále by měla mít každá jednotka vlastní proudový chránič.
A už jste si zažádal dodavatele elektrické energie, o změnu tarifu, nebo už platíte tarif tepelné čerpadlo?
Jiří Schwarz:
Citace: MichalXYZ 11.03.2014, 14:52
...
Když přijdete se seriozní objednávkou, jistě se najde několik lidí, co to umí navrhnout. Možná se o to popereme, když bude nabídka zajímavá.
Lukáš Rotrekl:
Přesně, pošlete mě kontakt a já vám pošlu nabídku.
MichalXYZ:
Do rozvadeče bych chtěl naistalovat jistič 3 x 32A (B), za něj třífázový elektroměr, dále jistič 3 x 10A ( C ) pro venkovní jednotku ( obrácená klimatizace ), dále jistič 3 x 16A (C) pro elektrokotel a ještě proudový chránič. Stačí jeden proudový chránič, jak pro venkovní a vnitřní jednotku? Napájení pro podružný rozvadeč si vezmu ze společné svorky jističe v hlavním rozvadeči, který je určený pro původní elektrokotel.
Díky za odpovědi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana