Lze zapojit do jednoho světla více okruhů?

<< < (3/3)

hanzek:
Citace: Tomáš Žabka  05.03.2014, 21:16

Nevím jestli správně chápu zadání, ale když si to přeložím po svém, tak v podstatě ke dveřím vedou tři cesty a vy chcete, aby vždy svítila jen jedna, ale i se světlem u dveří je to tak? Dá se to vyřešit následovně, do zdi na de dveřmi umístíte krabici s kusem DIN lišty a do ní nainstalujete tři výkonová relé např. Finder 40.61.8.230 s paticemi, tyto relé budou spínány jednotlivými okruhy osvětlení a svítidlo na dveřmi bude napájeno z jednoho okruhu, ale připojeno paralelně na každou kontaktní sadu relé, tím pádem pokaždé, když se sepne některé z instalovaných relé tak se rozsvítí světlo. Každopádně do této skřínky nezapomeňte umístit schema zapojení a upozornění, že je napojena ze třech okruhů osvětlení.

Chápete to správně, nechtěl jsem mít 3 žárovky vedle sebe.
Uvažoval jsem i o tom, že bych vše převedl na stejnosměrný proud, ale to by mi asi možná neutáhlo trafo, neboť jsou světla tažena 3x1,5J a vede mi sem okolo domu cca 40m kabelu a to se obávám, že by již např. 12V nemuselo zvládat, pokud se ovšem pletu, tak bych to poté vyřešil jednoduše jen  3x trafo a 3x Zennerovu diodu.

Václav Třetí:
K čemu vám bude Zenerova dioda? Tou se neusměrňuje, ta má funkci stabilizační.

Jak již napsali kolegové přede mnou, zavolejte odborníka, ten to vyřeší snadno, rychle a bezpečně.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana