Neexistuje nejaky nehorlavy kryt pres rozbocku za gaucem?
Soňa Holubová:
Nemam uplne dobry pocit z rozbocky za gaucem, do ktere je zapojena lampicka, nabijecka k akuvysavaci a radio. Zadni plocha gauce tesne prileha k rozbocce a kdyby to zacalo nejak jiskrit...Vim, ze rozbocky i prodluzky jsou rizikove a tam, kde to jde, se jim vyhybam.
Otazka zni: existuje nejaka nehorlava schranka, ktera by se dala pripevnit na zed pres tu zasuvku s rozbockou, bokem by sly ven jen ty snury ke spotrebicum a takto odizolovat rizikove misto od gauce?
Popripade neni lepsi varianta (z hlediska mozneho jiskreni a nasledne pozaru) vymenit rozbocku za prodluzku(znackovou) s vypinacem? Event. nejaka nehorlava schranka do ktere by se zaklaplo pole prodluzky? Jestli je to hloupej napad, tak budte prosim shovivavi...
Jinak elektriku v celem byte mame udelanou kompletne novou r. 2001, nikde se zadny problem neobjevil, ale z pozaru od elektroinstala ce
mam hruzu...
(poklona)
Miroslav Minařík:
technicky presun
Pavel Horský:
Co vím, tak vámi požadovaný kryt neexistuje, tedy alespoň jsem se s ním nikdy nesetkal a to už jsem za svoji praxi viděl opravdu hodně udělátek a vychytávek.
Pokud se tak bojíte požáru, jediná správná věc, kterou byste si měla nechat udělat, je doinstalování dalších zásuvek do zdiva. Je to sice větší zásah, ke kterému je potřeba přizvat i zedníka, ale pak budete mít zaručeně pokoj.
Já roztrojky neuznávám vůbec, odmítám je revidovat, mám z nich osypky.
Jednoduším řešením by bylo zakoupení "kvalitního" krátkého prodlužováku, do kterého nastrkáte uvedené spotřebiče, které mají opravdu zanedbatelný příkon. Ale tuto radu berte jako opravdovou nouzovku.
Jiří Schwarz:
Vážená paní Holubová
pokud se opravdu bojíte požáru od elektroinstala ce nebo elektrických spotřebičů, naučte se dodržovat několik zásad:
- nikdy nenechávejte různé nabíječky a podobné malá zdroje zapnuté když být nemusí, umisťujte je tak, aby v zapnutém stavu nebyly v jejich nejbližším okolí lehce hořlavé předměty
- vyzkoušejte si zdroje a nabíječky a ty, které se výrazněji hřejí i když běží naprázdno, raději včas zahoďte (resp. věnujte "Asekolu")
- nechte si občas zkontrolovat elektroinstala ci (norma doporučuje 5 let), případné problémy s nestandardním chování elektroinstala ce nebo spotřebičů řešte okamžitě za pomoci odborného servisu
- nenechávejte zapnuté spotřebiče v pohotovostním stavy (StandBy), když opouštíte byt, pokud je problém některé spotřebiče vypínat (spotřební elektronika), zapojte je do krátkého prodlužovacího kabelu s vícenásobnou zásuvkou a vypínačem
- seznamte se s doporučením výrobce - je u každého spotřebiče, jen to spousta lidí nečte...
ACEOF ACES:
Při zapojení více spotřebičů se spínaným zdrojem (např. počítač, monitor, televizor, satelitní přijímač, audio a jiná elektronika), do prodlužovacího kabelu s vícenásobnou zásuvkou a vypínačem, je tento vypínač namáhán velkými rázovými proudy při zapnutí, a jestliže není na takovou zátěž stavěný dojde po nějaké době k jeho zničení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana