Jaké bodové svítidlo lze umístit na strop koupelny?

<< < (5/5)

Tomáš Žabka:
Hledal jsem vhodné téma kam přispět. Teď nedávno jsem byl nucen řešit nějaký problém ohledně osvětlení nad sprchovým koutem a zde jsem zaznamenal několik příspěvků ohledně tohoto problému, tedy, že v zóně 2 v koupelně podle 33 2000-7-701 ed.2 nemůže být umístěno osvětlení. Mohl by mě někdo zdělit, proč nemůže být svítidlo v provedení IP44 nad sprchovým koutem, pokud je strop výš jak 2,3m.

Pokud možno i s přesnou citací v čem je to v rozporu s normou.

Patrik Dedík:
Citace: Tomáš Žabka  15.02.2016, 12:26

Hledal jsem vhodné téma kam přispět. Teď nedávno jsem byl nucen řešit nějaký problém ohledně osvětlení nad sprchovým koutem a zde jsem zaznamenal několik příspěvků ohledně tohoto problému, tedy, že v zóně 2 v koupelně podle 33 2000-7-701 ed.2 nemůže být umístěno osvětlení. Mohl by mě někdo zdělit, proč nemůže být svítidlo v provedení IP44 nad sprchovým koutem, pokud je strop výš jak 2,3m.

Preco by nemohla?  Svetla mozu byt v zone 2 min IP x4, a musia byt cez FI 30mA. Alebo dajte vsetko na 12 V a je pokoj samozrejme IP 44. A co sa tyka tej sprchy, ked to bude na 12V tak si myslim, ze ta bodovka nad sprchov moze byt.

Tomáš Žabka:
Mám na tu to věc stejný názor, ale na diskuzích jsem našel několik odkazů, že o být nemůže, tak proto se ptám.

Milan Hudec:
Obrácená růžice nad hlavou chlapa obvyklé výšky do dvoutřiceti spolehlivě docákne.
Nevím co to je za úchylku chtít na sebe svítit ve sprše, jednak je to riziko kvůli vodě, jednak stejně všichni žmourají přes mydliny a pokud jim jde o kontrolu zdali včera nezkrásněli tak se obávám spíše opaku.

Petr látal:
Ono uklouznutí po neviděném mýdle a naražení boku od neviděné baterie s všeobecně ostrou ovládací pákou, vymyšlenou úspěšným designerem, není také moc příjemné. Nehledě na nebezpečí opaření při takovém nechtěném spuštění sprchy. Takže trochu světla ve sprše neuškodí.  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana