k čemu je přechodka z 230V na 400V?

<< < (4/6) > >>

Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák  22.02.2014, 19:47

A je toto řešení něco proti něčemu?
Obávám se, že je proti normě na pohyblivé přívody, ale ta se  ovšem v praxi nedá vůbec použít pro svou zmatenost  (dance)

Václav Třetí:
Redukce s jednofázovou vidlicí a motorovou zásuvkou se používala ke svářecím trafům JS 90F a JS90FN (Elektrokov Znojmo) a některým typům RTB (MEZ Brumov-Bylnice) při provozu na 220 - 230V.  Na trafech bylo nutné nastavit přepínače do správných poloh, u JS 90F(N) nehrozilo při provozu na 400V a nastavení provozu 230V poškození, u typů RTB toto nebylo ošetřeno dostatečně.

janhercik:
Přesně takovou přechodku mám v balení no name svářečky (dostal jsem, zakoupeno v roce 2008 v nějakém HM). Svářečka má pohyblivý přívod s koncovkou 5P 16A, na svářečce je zaaretovaný přepínač na napájení 400/230 V.

Martin Škopek:
Stejný adaptér v 16 i 32 A provedení dodnes používá jako měřící příslušenství fa BEHA-AMPROBE.

Použití:
• Chcete-li zkontrolovat přenosná zařízení s AC zástrčkou 16 (32) A CEE 5-pólové
• Měření odporu ochranného vodiče a izolačního odporu
• Vhodné pro všechny zkušební zařízení s bezpečnostní zásuvky

Blíže viz jejich web, položka č. 1240 či 1241

eLzyx:
náhodou jsem narazil na tohle téma, když jsem tuhle redukci hledal v nějaké "fabrické podobě" (což neexistuje)

tahle redukce se "nově" používá i pro nabíjení elektromobilů v případě, že máte 3f nabíječku, ale je dostupná pouze 1f zásuvka (kemp, chata s FVE, pronajatá či hotelová garáž atp.).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana