Lze takto zapojit zásuvky na 400V, aniž by "vypadával" proudový chránič?
Juraj Rojko:
V pořádku zejména není PEN u 4p zásuvky. Koledujete si o pořádný průšvih. Už toho na toto téma bylo nespočet diskusí.
Jiří_Hrubý:
To schéma je sice silně nekonvenční, ale v principu se zdá funkční. PEN do chrániče, N za chráničem a bod rozdělení je na přívodu chrániče. No a ten popis PEN na 3p zásuvce, fyzicky to PEN je, ale funkčně správně je PE.
Jiří_Hrubý:
Citace: Miro Podhajska 13.06.2016, 09:29
amPozerám že tá moja schéma je blbosť.. :) Okžite to vyhodí prúdový chránič.. takže jediná možnosť bude napichnúť do spred chrániča dočasne alebo použiť N z chrániča miesto PEN..čo asi nieje v poriadku. :-\ Alebo je to v poriadku ked to ide cez chránič ? ?
Zásuvka 3p+PE přes chránič bune fungovat normálně, "jen" bude bezpečnější.
Roger:
@Miro Podhajska - v cem to schematko kreslite? Na to je nejaky programek?
Citace: Václav Třetí 18.02.2014, 04:21
Pokud jsou zásuvky různých proudových hodnot, je třeba natáhnout z rozvaděče dva samostatné kabely, každý jistit vlastním jističem a chránič se zapojí na přívod před jističe.
@all: doporucte jednoduchou app. Pro kresleni schematek, diky...
Hypoteticka otazka - Pokud pouziju zasuvku 60A (protoze mi zbyla - i se zastrckou a zasuvku oznacim stitkem max25A) na rozvod jisteny 25A, je to neco proti nicemu?
Jan BK:
Já stavěl novou garáž vedle dílny. Všechny stroje jsem měl vždy na kulaté zástrčky 32A 4 kolíkové. Takže do nové garáže a části dílny jsem natahal nové dráty 5x2,5 a všude zapojil jen 3 fáze a zem a Nulák zůstal nezapojen (zaizolován pro případnou budoucí výměnu za 5-ti kolík). Normálně revizák udělal výchozí revizi pro kolaudaci. Nebo je snad někde napsáno, že se musí nově instalovat zásuvky pouze 5-ti kolíkové. K tomu mám udělán malý přenosný rozvaděč, kde mám přívod zásuvku 4-kolíkovou a dál tam mám čtyřkolíkovou kulatou 16, oválnou bakelitovou a plochou 4-kolíkovou. Okolo mám plno sousedů, ale ještě u nikoho jsem neviděl stroj který by měl 5-tikolíkovou zástrčku. Těchto strojů je asi opravdu mezi obyvateli v domácnostech historicky velmi málo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana