Jak spravne updatovat system Foxtrot?
Slavomír Skopalík:
Pokouším se updatovat jednotky CIB sběrnice programem FirmwareUpdate r.exe
verze: 1.2.3.8.
Bohuzel update neproběhne a náhodně končí na těchto 4 různých chybách:
1. Spadně při načítání dat z PLC (chyba struktury, nebo tak něco, bohužel chyby nejsou logovány).
2. Data načte, ale náhodně zvolené jednotky nejsou přítomny, při dalším scanu opět jsou (velmi by mi pomohlo, pokud by v základním přehledu byl počet jednotek na TCL2 a počat jednotek na CIB)
3. U někjterých jednotek píše neznamý typ, ale někdy je to OK
4. Při flasovaní spadne na chybu TEpsnetService: Can't load CIB peripherial firmware from struct. Invalid HEX file checksum)
Po flasovaní je nutné odpojit napajení, jinak některé jednotky na CIB nekomunikují.
CPU i IM2 jsou na aktualním firware.
Jak aktualizovat jednotky na CIB, zejména C-AQ-0004R ?
pizla:
Ad 1. Moc nerozumím tomuto problému. Toto se stává při načítání celé hw konfigurace ze systému (tedy po kliknutí na centrální jednotku v levém seznamu nalezených zařízení)? O jakou centrální jednotku se jedná? Jakým způsobem se s centrálou komunikuje - napřímo po lokální síti?
Ad 2. Opět bohužel nerozumím problému. Náhodně zvolenými jednotkami myslíte periferní moduly na TCL2 a CIB? Seznam periferních modulů je čten z centrální jednotky, která si seznam vytváří vždy po resetu systému. Kdykoliv přidáte nějakou periferní jednotku do systému, je nutné provést reset centrální jednotky, aby seznam periferních zařízení byl aktualizován. Počet jednotek na TCL a CIB by neměl být problém do Updateru zapracovat.
Ad 3. Neznámý typ jednotky (UNKNOWN) se ve FWU objeví ve chvíli, kdy k danému zařízení není nalezen tzv. TDD soubor (XML popisovač), které si Updater stahuje z našeho FTP serveru. Jméno souboru se vyhledává podle složeniny kódového označení jednotky a jejího názvu. Zvláštní je, že se vám to stává způsobem jednou jo, jednou ne.
Ad 4. Tento problém se občas před započetím flashování objevoval, ale myslel jsem, že byl již odstraněn. Nicméně tento problém by se měl podle mého objevovat jen občas. Pokud se vám tak stane, zkuste flashování opakovat, program vás k opakování sám navede.
Nyní chystáme uvedení nové verze Firmware Updateru, ve které je mimo jiné opraveno několik chyb ve flashování CIB jednotek. Bude uvedena také podpora služby TecoRoute. Tak se tím snad některé vady odstraní.
Slavomír Skopalík:
Ad 1) Jsem na lokalni siti, Mosaic funguje bez problemu (cteni, zmena programu).
Flasher (stalo se to cca 1-2x) nedokazal nacist seznam jednotek, pomohl restart flasheru.
Ad 2) Jedna se o CIB jednotky, mosaic je vidi vsechny, ale flasher ne.
Jednotky normalne funguji, komunikuji, jen jsou pro flasher neviditelne.
CPU a Mosaic funguji bez problemu, jen po update bylo treba system vypnout a zapnout, nebot nektere jednotky na CIB prestaly komunikovat. Po vypnuti a zapnuti OK.
Ad 3) Neznamy typ jednotky se stava i na TCL2 (konkretne UC-1204), na cibu to bylo cca 20 jednotek. Po restartu flasheru to zmizelo ale seznam jednotek na CIBu nebyl uplny.
Ad 4) Flasovat jsem to zkousel cca 10x, bohuzel program je velmi pomaly (nacitani seznamu jednotek trva cca 1-2 minuty, pouze vypsani trva radove desitky sekund). Napriklad u C-AQ-0004R flash probehne, ale nasledne po znovunacteni je firmware puvodni. Pokud flasovani spadne na uvedenou chybu, pak kazde opakovani okamzite spadne take, pokud zvolim pokracovat na dalsi jednotku, tak spadne take.
Pomaha reconect (kompletni reinicializace) k CPU, pripadne restart flasheru.
Rad bych vam pomohl vice, ale program poskytuje jen velmi malo informaci.
V systemu mam cca 100 jednotek, takze je obtizne to manualne kontrolovat.
pizla:
Pokud tedy máte takovéto přetrvávající potíže s programem, jsou možná dvě řešení:
a) Novou verzi Firmware Updateru, ve které jsou opraveny některé chyby + podpora TecoRoute, se pokusím zveřejnit cca do 14 dnů, pokud se nevyskytnou nějaké vážnější problémy. Můžete pak vyzkoušet, zda některé problémy zmizí.
b) Můžeme jednotlivé konkrétní problémy spolu řešit. Pomohlo by mi, kdyby jste mi zaslal třeba nějaké screeny chyb a chování programu, případně vygenerovanou hw konfiguraci (tlač. Export config). Má emailová adresa je: martinec@tecomat.cz
Úplně nejlepší by bylo, kdyby jste měl veřejný přístup do Vašeho systému, abych se mohl na něj připojit osobně a zkusit si chování. Chápu ale, že to nemusí být reálné
Pěkný den
Slavomír Skopalík:
Jak to vypada s novou verzi updateru?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana