Je umístění kabelu na stroji bez "chráničky" bezpečné?
Michal Štauber:
Citace: Miroš Jan 17.02.2014, 22:46
Přidám foto
Tyhle koryta jsou dobré, taky je používám. Jen mi přišlo divné takovéhle "laciné vyvazování". Při prvním kontaktu s např. paletu o váze cca 500kg na ručním paletovém vozíku si myslím že kabel bude na dva kusy.
Miroš Jan:
Citace: Michal Štauber 21.02.2014, 19:56
Tyhle koryta jsou dobré, taky je používám. Jen mi přišlo divné takovéhle "laciné vyvazování". Při prvním kontaktu s např. paletu o váze cca 500kg na ručním paletovém vozíku si myslím že kabel bude na dva kusy.
Tak ať ta firma, otočí tu svorkovnici na tom motoru. ;)
Jak prosté.
Vít Rotrekl:
Myslím, že tazatel měl spíše na mysli celý ten svazek.
Ale obávám, se, že tady by to (náraz plnou paletou do svazku) ani ten drátěný (či plechový) žlab nezachránil.
A tady jsem u toho, nějak vyhodnotit rizika a následně provést opatření.
Například, dovedu si představit okolo té linky, na zemi namalovanou žlutou/bílou čáru (tlustou aby byla vidět), která bude ohraničovat kde je možné provádět manipulaci s paletami atp. Pokud to někdo poruší, je to čitě jeho problém a nese za to plnou zodpovědnost.
Ostatně co jsem měl možnost vidět (např Škodovka v Kvasinách), tak je okolo linky všude namalovaná čára, za kterou se nesmí, místa kde se odkládají prázdné obaly.
Nebo například okolo různých obráběcích center jsem viděl provedené optozávory/infrazávory, a při aktivaci se stroj buď zastavil nebo alespoň začala houkat siréna.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana