Komu se ukradená měď kabelů vyplácí?
Petr Pospíšil.:
Že proud kope a všude není chránič se přesvědčili dva ..........
Miroslav Minařík:
Zda se dá hovořit o "vyplácení" to nevím. Toto je případ sociální skupiny, řekněme s tak nízkým vzděláním (tím nemyslím formální dosažené), že si nějaké nebezpečí vůbec nepřipouštěli. Domnívat se, že zbytek světa ví, k čemu je proudový chránič se mi jeví jako pošetilé.
To, co vidíme je smutný fakt s kterým nic neuděláme. Domnívat se, že spasíte celý svět a budete všechny varovat a vychovávat je stejné jako být přesvědčen, že někdo před použitím tohoto fóra čte podmínky použití, že?
Jan Franěk:
Ale to je v pořádku. Jak se u nás říká- padla kosa na kámen, nebo podřezávat si pod sebou větev.
Pokud nešlo o nešťastnou náhodu, ale o krádež kabelů, tak mi jich není ani líto. Dostali jen to, o co si říkali. Spíš lituju kolegů, kteří to teď musí opravit a rodin, které odřízli od dodávky elektřiny.
Miroš Jan:
Takto to dopadne vždy, když si někdo myslí, že jeho tělo je izolátor vůči vedení „vn 22kV“ (zle)
Jiří Schwarz:
Komu se to vyplatí?
Vraťme se do doby, "kdy jsem ještě nebyl revizák".
To jsem se mimo jiné staral o provoz sdělovacího zařízení a vedení a měli jsme ještě měli nějaké vedení na sloupech. A kradli nám to.
Příhoda 1:
Nastražili jsme "pastičku", ta sklapla, chytili 2 pachatele s klubkem drátů v ruce. Naznačili jsme na Policii škodu. Policistce se to nezdálo, otevřela Zlaté stránky, našla číslo a zavolala do jisté sběrny. Přestavila se jako Policie a ptala se na výkupní cenu mědi. Odpověď byla poněkud překvapivá. Za kilogram mědi platíme X Kč, bez občanky polovinu...
Tohle si dovolila do telefonu sdělit "sběrna" někomu, kdo se představil jako Policie. Takže se to VYPLATILO především provozovateli sběrny kupovat "anonymně"!
Příhoda 2:
Série krádeží, přes různé kontakty prověřeno, že v celém okolí cca 50 km se ve sběrnách nic neobjevilo. Nakonec Policie chytila pachatele a zjistila, že jeho bydliště je asi 120 km od vás a krádežemi si "dotoval" náklady na cestu a odevzdával to v místě bydliště.
Jenže tam to vypadalo, že do uvedené sběrny nikdy nikdo nic takového neodevzdal. Jenže Policie to nevzdala a za pár dní měla výsledek - sběrna to vykoupila za minimální cenu, provozovatel to nikam nenapsal a rovnou to odvezl do druhé sběrny, kde to prodal za vyšší cenu...
Takže mě z toho vychází, že se to vyplatí především těm, co s tím kšeftují! Nenesou riziko úrazu, když se špatně odhadne co se může "střihnout", mají menší riziko zadržení a trestu než ten, kdo se ukradl...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana