Jak zřídit odběr od PRE na distribučním území ČEZ?

<< < (3/3)

Lukáš Rotrekl:
Já taky ne, ale  to je problém architekta a investora....

Martin Hroudný:
V současné době jsou cenové rozdíly mezi renomovanějším i dodavateli elektřiny (tj. ti, co mají alespoň 10tisíc+ zákazníků) naprosto marginální. Případný rozdíl určitě nestojí za to, to tímhle komplikovat už na začátku, když není ani fyzicky zřízeno odběrné místo.

Lukáš Rotrekl:
Jo, ale to je na jinou debatu....

Ověřeno na ZL PRE. Podat žádost o připojení u ČEZ, pak podat žádost o smlouvu o sdružených dodávkách na PRE....

Martin Škopek:
Citace: Jan Franěk  02.02.2014, 13:06

… Většinou je to ale vyváženo horší dostupností kanceláře, službami, nebo většími poplatky v případech, kdy od nich něco potřebujete. Třeba navýšit hlavní jistič a podobně.

Poplatky za měrný podíl žadatele o připojení na oprávněných nákladech spojených s připojení a zajištěním požadovaného příkonu/výkonu jsou taxativně definovány v příloze č. 6. Vyhl. ERÚ č. 51/2006 Sb. o podmínkách připojení k elektrizační soustavě ve znění pozdějších předpisů

distribuční soustava nn            3 fázové připojení              500 Kč/A
distribuční soustava nn            1 fázové připojení              200 Kč/A

Platí pro všechny distributory bez rozdílu.

Jan Franěk:
Citace: Martin Škopek  05.02.2014, 13:06

............
Platí pro všechny distributory bez rozdílu.

To sice máte pravdu, ale já psal o části, kterou platíte alternativním dodavatelům. Cena za distribuci, rezervovaný příkon(hlavní jistič) a nebo za zřízení přípojky, je všude stejná a platí se místnímu provozovateli sitě. Ne dodavateli (prodejci) elektřiny.
Tedy cca 2/3 částky, kterou platíte (běžný rodinný dům),  nemůžete změnou dodavatele ovlivnit. TO si mnoho lidí neuvědomuje a hřeší na to podomní prodeji, kteří naslibují 20% slevy a lidé jsou pak zklamáni skutečností. Často  je rozvázání smlouvy, stojí mimo nervů, i mnoho finančních prostředků.

PS: vy to jistě dobře víte. (koukal jsem na vaše web. str.) chtěl jsem to hlavně přiblížit laickým čtenářům.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana