Jak vás zasahují IP aplikace v praxi proti původním analogovým?
Ludvík Kubík:
Ale abych se vrátil k původní odpovědi, pokud má zákazník připojenou EZS na bezpečnostní agenturu analogovou linkou (klasické připojení, které přenese běžně hovorové pásmo 300 - 3400Hz), tak IP telefonie tohle nezvládne, respektive to, jak je standardně nastavena.
Petr Liskar:
Citace: Ludvík Kubík 24.01.2014, 00:52
Ale abych se vrátil k původní odpovědi, pokud má zákazník připojenou EZS na bezpečnostní agenturu analogovou linkou (klasické připojení, které přenese běžně hovorové pásmo 300 - 3400Hz), tak IP telefonie tohle nezvládne, respektive to, jak je standardně nastavena.
Obdobně je na tom fax. Ale to je poměrně snadno řešitelné, stejně tak jako ty výše zmíněné EZSky.
Ludvík Kubík:
Citace: Petr Liskar 24.01.2014, 14:06
Obdobně je na tom fax. Ale to je poměrně snadno řešitelné, stejně tak jako ty výše zmíněné EZSky.
Ano je to samozřejmě řešitelné, ale já jsem pouze reagoval na otázku: „ Jak vás zasahují IP aplikace v praxi proti původním analogovým“.
Roman Šafránek:
Mi se určitě nelíbí ten "optický ring". Jak se udělá takové univerzální přenosové prostředí tak, aby v něm bylo vše v kruhu a ještě šlo někdy něco přidat? Budu mít desítky zařízení v jednom kruhu (když je tento kruh univerzální, tak je pro všechno) a každému zařízení budu mj. muset zálohovat napájení aby se kruh nerozpadal? Bude to fungovat dobře pokud nějaká klávesnice připojená na RS485 bude mít k jinému zařízení v systému třeba 25 dalších zařízení po cestě?
Problém spatřuji v tom, že původně ELEKTRO projektanti se pokusí pochopit ISO/OSI model a na základě nabytých znalostí jsou pak kvalifikováni k projekci komunikací využívajících ICT technologie a vznikají podobné hrůzy, které jsou všechno jenom ne univerzální (svéprávný informatik by kus podnikové sítě, několik IP kamer... skrz pět RS485-ETH konvertorů asi nepřipojil). Nebylo by lepší vybudovat ethernetovou síť na základě lety prověřených scénářů (hierarchický model), a při jejím navrhování myslet na připojení technologií zmíněných ve článku ?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana