Proč vybavuje proudový chránič?
Pavel Horský:
Právě provádím ocenění PD elektro na výstavbu typizovaných rodinných domů.
rozvaděč - plně elektrizovaný dům - posloupnost v navrženém rozvaděči..... . FI 40/4/0,03....hl. vypínač 3x40A....jisti če jednotlivých okruhů (el. varná deska, el. kotel, trouba, veškeré osvětlení atd.) PD obsahuje tolik chyb, že to budu muset uvést do přílohy rozpočtu, neboť bude muset dojít k úpravě provedení a návrhu elektroinstala ce.
Vše spáchala osoba schovávající se pod nechvalně známou, státem chráněnou skupinku lidí, kteří se sdružují pod názvem ČKAIT. A mě je zase na zvracení.
Tomáš Žabka:
Za takové projekční řešení by je měli trestat odebraním autorizace, jak se pod takové řešení může někdo podepsat. Předloni mě právník ČKAIT vyhodil od zkoušek za to, že jsem nevěděl jaké máme druhy stavebních úřadů a lidi co to dají, pak projektují takové paskvily. Já, když projektuji v bytové výstavbě tak sice taky většinu věcí schovávám za FI (RCD), ale řeším to podle okruhů a na speciální aplikace používám jističo-chrániče. Dělám to z toho důvodu, že když se něco "vyvoslí" tak to není tak moc "vohořelí" :-).
Maroš Klein:
Mnohí si myslia, že ak môže byť na začiatku 3f-0,3 tak nie je problém ani 3f-0,03 na čokoľvek.
A na čo je dobrý 0,01, to už nerieši hádam nikto. ;)
Jiří Schwarz:
Citace: Tomáš Žabka 21.01.2014, 07:22
Klasické FI (RCD) by mohlo začít vypínat při 50% hodnoty to je 15mA, ...
Mělo by to tak být.
Nechci jmenovat výrobce, abych nedělal negativní reklamu. Setkal jsem se s podobným problémem, chránič, který by měl být v pořádku - vypínal při měření cca kolem 20mA, za provozu občas vypadl, pravděpodobně při nějakých špičkách nebo změnách v síti, při měření unikajících proudů (kleště, Eurotest, rozdílová metoda mezi L a N) tam bylo kolem 8mA.
"Géčko" stejného výrobce drží.
Václav Třetí:
Také nebudu jmenovat, setkal jsem se s 4 pólovým chráničem, který měřený přístrojem vypínal při 21 mA, ale zatížený aut. pračkou padal bez zjevné příčiny - pračka téměř nová, v pořádku, unikající proud minimální, odpovídající použitému odrušovacímu prvku (3xC, 2xL). Po výměně chrániče za stejný typ stejného výrobce vše v pořádku. Předpokládám nějakou chybu v magnetickém obvodu dif. transformátoru, možná mizerné jádro.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana