Mohu natáhnout z hds do rozvaděče 2x kabel CYKY 4x10?

<< < (2/4) > >>

Pavel Horský:
A kde je uvedeno, že musíte použít kabel CYKY-J4x16mm2? V projektové dokumentaci? Pokud ano, pak váš dotaz směřujte na vašeho projektanta. Pokud se s ním dohodnete, zakreslí změnu do PD a pak bych neviděl problém....... i když double řešení je v případě propoje mezi HDS a RE více než nezvyklé.
Neznáme vaše místní technické podmínky a stav.

František Šohajda:
Jak píše kol. Horský.....pro č by nemohl být 4x10 ??CYKY...
Pokud bude dostatečný na ten objekt !!Nevíme jaký ?? :'(

Lze za dodržení podmínek které jsou v ČSN natáhnout dva kabely paralerně  bez problémů.... Celkem se to sem tam v praxi používá ! (dance)

Na zákaznické lince jsou holky, co mají naučené jen základní věci a nejsou v oboru elektro žádní odbornice! ;)

Daniel Hudzík:
Este otazka, ako si predstavujete pripojenie paralelnych kablov v elektromerovom rozvadzaci?

Jiří Schwarz:
Jsem tak trochu konzervativní člověk a atk spíše prozasuji standardní řešení.
Kde vyhodí kabel CYKY 4x 10mm2, tam bych ho dal.
Pokud je nějaký důvod, že tam 4x10 nestačí, dal bych tam silnější. Pro paralelní provoz kabelů jsou přísné podmínky a myslím, že je rozumné tam 2 paralelní kabely nedávat, když to jde jednoduše a standardně řešit jedním!

lukáš konečný85:
Máte pravdu, kabely 2x    4x10 vyměním za 4x16tku. Jde jen o to, že si projekt dělám sám, revizi si dělám sám objekt(penzion je take muj) jen mě zajímalo z hlediska čezu, zda-li tolerují zdvojené přívody. Když to řeknu blbě: raději natáhnu 2 kabely a ušetřím 2,5tis za ktere koupím 10 pytlu omítky :)
Jinde bych si tohle nedovolil udělat. Takže  (poklona)  za názor ve kterém se zhodnem, ale řešení jesli mohu nebo nemůžu stále neznám. Co se týče ostatních odpovědí tak mi připadá, že dělá každý ze sebe chytrolína ale rada žádná.(krom odpovědi Vaší)Osobně si myslím, že dvojitě tahat kabel z hds do RE čez nepovoluje.
 (poklona)  s pozdravem LK

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana