Vyplatí se sazba d45d, když nemám přímotopy?

(1/5) > >>

Petr Machy:

Využívám sazbu d45d od ČEZ.
Je to ještě původní sazba co jsme měli kdysi kvůli přímotopům.
Časem jsme přešli na plyn, ale sazba nám zůstala.
Proto se ptám, jestli se mi tato sazba stále vyplatí.
Máme doma elektrický boiler.
Pokud se nevyplatí, na jakou sazbu přejít?

Miroslav Minařík:

Tato sazba se vyplatí pokud máte větší odběr.
ČEZ by měl mít také své poradenské centrum, kde to spočítají
ale bojler bude málo.

Robert Voldán:
Připravte si poslední fakturu, kde najdete spotřebu v NT a VT, vstupte na portál www.cez.cz a do kalkulačky vložte vaše data. máte tam možnost postupně při daném odběru a daném jističi měnit sazbu a porovnávat roční náklady. Pak sám rozhodnete, jestli se vyplatí přejít pod jinou sazbu a jinou produktovou skupinu.

Radek Červený:
Vyplatí se až od určitého odběru, je to stejné jako všude jinde. Čím větší množství, tím dražší paušál a nižší cena produktu.

Pro vaši potřebu vám plně vystačí on - line kalkulačka na webu, kde si zadáte vaši spotřebu a můžete si hrát se změnou sazeb.

Jenom podotýkám, že sazba D45d má nějaké podmínky, které je třeba splnit pro její přiznání. Obávám se, že bez přímotopů nebo elektrokotle to nepůjde  ;)

Lukáš Rotrekl:
Teď jsem to porovnával jednomu zákazníkovi, jestli má investovat do nového ER a sazbového vodiče do chaty. Ten to má naopak, má přímotopy a D02. Roční spotřeba v penězích byla někde mezi 8 a 9 tKč. Porovnáváním jsme došli k tomu, že pokud nezačne chatu v zimě více využívat bude rozdíl při stávajcíí spotřebě do 300Kč ročně (u jednoho dodavatele, kterého nechtěl měnit).

Kdybych měl já v bytě na co přiznat D45, už ji mám.....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana