Mám pripomienkovať FV panely ked su jimace hromosvodu velmi nizko?
Martin H.:
Stavebný úrad mi oznámil, že sused žiada o zmenu projektu stavby pred dokončením a že chce mať na plochej streche FV panely. Mám len niekoľko dní na vyjadrenie.
Na jeho strechu vidím z okna a preto viem, že FV panely v skutočnosti už má osadené. Sú len kúsok pod vrcholmi zberačov bleskozvodu. Už na prvý pohľad nie sú v chránenom priestore. Kvôli dodatočnej montáži panelov sa k hotovému bleskozvodu už nevrátili.
So susedom nemám zlý vzťah, ale moje názory na jeho stavbu ho nezaujímajú. Bezpečnosť jeho rodiny v jeho dome teda neriešim. Ale požiar montovaného domu hneď za plotom - síce veľmi málo pravdepodobný - nechcem.
Vy by ste zaslali v tejto situácii negatívne vyjadrenie na úrad?
Milan Hudec:
Dle vašich přīspěvků soudím že jste odborník a tudíž víte, že výška jímačů je pouze jeden údaj z mnoha dalších neznámých které vypovídají o funkčnosti hromosvodu, navíc ve vaší zemi dosáhlo toto téma úrovně šamanismu ve formě jednoho drátu a kuřího pařátu v zemi pod ním, takže za sebe říkám nevím.
David Hruda:
Citace: Martin H. 23.12.2013, 17:53
So susedom nemám zlý vzťah, ale moje názory na jeho stavbu ho nezaujímajú.
Zatím nemáte...
Pokud by chtěl znát váš názor na JEHO stavbu, asi by se zeptal.
Pokud by se rozhodl hromosvod vůbec nemít, jak byste to chtěl řešit?
Jan Hájek:
Řešte to pouze tehdy, pokud vám za to zaplatí. Ke kvalitě hromosvodů se vyjadřuji jen pokud jsem tázán.
Lukáš Rotrekl:
Ještě v jednom případě, pokud se cítíte jeho zařízením ohrožen....Ale spíše než cestou úřední bych toto řešil se sousedem stylem: Hele, narvali ti tam FV panely na hromosvod, víš, že bys s tím mohl mít problém, když by ti do domu praštilo......
Pokud se ohrožen necítíte, nechte to být... Nemá smysl radit někomu, kdo poradit nechce....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana