Jde s Foxtrotem komunikovat přes sériové sběrnice 1-Wire, I2C či SPI?
Jaroslav Antoš:
Pracuji často s Arduinem a tak mám plno čidel fyzikálních veličin na sběrnice 1-Wire, I2C či SPI. Bylo by pro mě ideální, kdybych mohl využít i u Foxtrotu, ale nikde jsem nenašel (u klasického Foxtrotu), že by tato rozhraní podporoval, např. jako komunikační submodul. Mohu se tedy zeptat, jak to aktuálně je?
Jindra_K:
sběrnice I2C a SPI systém využívá, ale jako "interní" sběrnice, nejsou univerzálně k dispozici.
Systém Foxtrot je standardní řídicí systém, který je řešen v souladu s příslušnými normami, které předepisují požadavky na EMC a LVD atd... Uvedené sběrnice nejsou určeny pro instalační aplikace, i přes jejich takové občasné využití (zejména 1-wire) nejsou pro toto určeny, mají z principu výrazně nižší odolnosti proti rušení, přepětí...
Někteří zákazníci si sami pro tyto aplikace (spíš bych osobně řekl experimenty) realizují nebo koupí např. "převodník" RS-232/1-wire, i o podobném doplňku uvažujeme, ale v tomto okamžiku nemám k nabídnutí hotové řešení.
Jaroslav Antoš:
(poklona) za informaci. Variantu převod na převod jsem zvažoval, ale přijde mi to trochu drbání se za uchem. Nicméně asi minimálně pro barometr a čidlo znečištění budu muset touto cestou jít.
Obecně pro mé použití by bylo fajn, kdyby třeba k nějaká CIB periférie umožňovala připojení výstupu digitálního čidla např. I2C., protože takhle zbytečně používám analogová čidla, tahám je poměrně daleko, řeším pak korekce, někdy ochranu, ...
Přeji hezké svátky :o)
Jindra_K:
I2C na CIB periferii je, ale pro připojení konkrétního čidla (RH), není obecná podpora komunikace po I2C - v podstatě by se musel vytvořit další "sériový kanál"
Máte pravdu, že je to " převod na převod", zatím nejvíc jsem viděl 5x převáděnou veličinu, než se dostala do registrů v systému ??
Snažíme se pořešit co nejvíce měření, ovládání, komunikací přímo - příslušnými moduly, ale je jasné, že nepokryjeme vše.
Hezké vánoce :)
Postránecký Petr:
Citace: Jindřich Kubec 20.12.2013, 11:26
sběrnice I2C a SPI systém využívá, ale jako "interní" sběrnice, nejsou univerzálně k dispozici.
Systém Foxtrot je standardní řídicí systém, který je řešen v souladu s příslušnými normami, které předepisují požadavky na EMC a LVD atd... Uvedené sběrnice nejsou určeny pro instalační aplikace, i přes jejich takové občasné využití (zejména 1-wire) nejsou pro toto určeny, mají z principu výrazně nižší odolnosti proti rušení, přepětí...
Někteří zákazníci si sami pro tyto aplikace (spíš bych osobně řekl experimenty) realizují nebo koupí např. "převodník" RS-232/1-wire, i o podobném doplňku uvažujeme, ale v tomto okamžiku nemám k nabídnutí hotové řešení.
Jak to vypadá s podporou 1-wire sběrnice a Foxtrotu. Myslím, že ostatní výrobci již tuto sběrnici plně integrují bez ohledu na požadavky EMC či LVD, často i jako HW modul na sběrnici. Sám bych se přimlouval k integraci, protože např. teploměry a jejich množství jsou v cenové kalkulaci výraznou položkou. Díky
P.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana