Jakým způsobem dobíjet autobaterii na delší vzdálenost?

<< < (4/7) > >>

David Hruda:
Na minulém autě (Ford Focus 1.8TDDi) byl do jeho prodeje původní akumulátor (2003-2011),  auto nikdy nebylo v garáži a nikdy jsem nezaznamenal jediný problém. Na Felicii předtím to samé, na dalších autech (nejsou zatím tak stará) taky žádný problém.
Opravdu má smysl se tím zabývat?

Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš  09.12.2013, 16:49

Když se v tom zateplení zabydlí myši, tak tu baterku budou hřát - tomu rozumím. Ale co když se nezabydlí?

:D Hnedle jsem si vzpomněl na nanukový dort v peřinách u babičky, když neměla lednici.  :D

Jan Alin:
Citace: David Hruda  09.12.2013, 16:57

Na minulém autě (Ford Focus 1.8TDDi) byl do jeho prodeje původní akumulátor (2003-2011),  auto nikdy nebylo v garáži a nikdy jsem nezaznamenal jediný problém. Na Felicii předtím to samé, na dalších autech (nejsou zatím tak stará) taky žádný problém.
Opravdu má smysl se tím zabývat?

Když se s autem jezdí, není to žádný problém. Když je auto přes zimu používáno jen na občasné popojíždění a v klidu elektronika bere cca 15mA, stačí když se k tomu přidá mráz a nafťáka po měsíci nenatočíte. U jednoho auta jsem problém nezažil, u druhého mám přesně stejný problém. Měl bych to i kde napojit, jen netuším jakou nabíječku použít k nabíjení bez odpojování baterky, neměl by někdo nějaký typ?

Vít Rotrekl:
Když se tu někdo zmínil o různých vypínání systémů v autě. Tak u mě (Fiat Scudo r.v.2009) to funguje takto: Po vypnutí motoru (i při zapnutém klíčku) funguje nějakou dobu všechno (rádio, osvětlení, stahování oken...) po nějakém čase (ten je proměnlivý) se na displeji displeji objeví hláška "ECONOMY MODE" a přestane vše fungovat. Ten čas je proměnlivý, z toho usuzuji, že je v autě nějaký systém, který monitoruje napětí na baterce a ten při poklesu pod nějakou nastavenou mez nepotřebné obvody vypne. Centrální zamykání funguje stále. I když nedávno se mě stalo, že jsem byl někde na montáži a měl jsem celý den otevřené páté dveře u auta, a když jsem je zavřel a chtěl centrálem na DO zamknout tak to nešlo, pouze klíčkem. Po nastartování a dojetí domů cca 80km, vše fungovalo normálně. I ráno jsem bez problémů odemčel DO a nastartoval. Jasně je to "nový" auto, ale trošku mě to překvapilo. Možná je na čase nechat zkontrolovat baterku jestli má tu kapacitu co má mít. No blíží se mrazy, tak uvidíme co to udělá :) Zatím nebyl problém natočit i po dvou třech dnech, kdy auto stálo venku a teplota se přes den nepřehoupla nad -10°C a v noci klesala někam k -25°C.

Lubomír Jindra:
Citace: Šipeky Michal  09.12.2013, 15:36

Asi nikto nepozná všetky autá, ale toto tvrdenie nemožno považovať za všeobecne platné. Trúfnem si dokonca tvrdiť, že u väčšiny áut toto neplatí.

Octavia II.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana