Jak je možné, že se 7 roků nepřišlo na černý odběr z veřejného osvětlení?
lea:
Úvaha ... když politici kradou ve velkém tak proč by občan nemohl krást v malém. To se ale zjistí rychle a pak dostane po prstech.
BTW líbí se mi jak by to řešil Jiří Kubík o:-) o:-)
Jiří Schwarz:
Citace: lea 09.12.2013, 11:32
Úvaha ... když politici kradou ve velkém tak proč by občan nemohl krást v malém. ...
Ono to funguje trochu jinak... Dovolte malý příklad:
- když připravíte banku a milion, máte problém, banka už si najde cestu jak na vás...
- když připravíte banku o miliardu, má banka problém a hledá cestu jak se s vámi domluvit...
----------------------------------
Jedno srovnání - představte si středovlnný vysílač většího výkonu. Do jisté vzdálenosti od vysílače je elektromagneti cké pole tak silné, že když se udělá rámová anténa, dá se z toho nějaká energie odebírat. Když se na to přijde, je to průšvih a nic nepomohou argumenty, že to měla být jen ochrana před vlivem elektromagneti ckého záření na organismus...
Když mě bude rozčilovat, že mi veřejné osvětlení příliš svítí do okna, kde mě to vadí při usínání, a dám si před okno jako stínidlo FVE panýlek, je to také krádež, nedovolené obohacování, zneužití nějaké veřejné služby,...?
David Hruda:
Citace: Jiří Schwarz 09.12.2013, 13:32
...že když se udělá rámová anténa, dá se z toho nějaká energie odebírat. Když se na to přijde, je to průšvih a nic nepomohou argumenty, že to měla být jen ochrana před vlivem elektromagneti ckého záření na organismus...
Jirko, tak tomuhle teda nevěřím.
Lubomír Jindra:
Slyšel jsem zkazky, může to být několik desítek let... spustili nový vysílač a v zahrádkářské kolonii pod ním šlo svítit na uzemnění a metr dlouhou "anténu".
David Hruda:
Abych to upřesnil: že se dá energie odebírat z "antény" - to lze, běžně jsem prováděl základní přezkoušení funkce vysílačů doutnavkou přiloženou k anténě.
Nevěřím tomu, že by se z toho dal nějakým způsobem udělat "průšvih", jak píše Jirka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana