Kdo je na stavbě skutečný elektrikář a nelže?

<< < (4/15) > >>

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  08.12.2013, 15:17

Asi jsi to špatně pochopil, nemyslím, že by elektrikář vyplňoval nějaký oficiální test, pouze zákazník/laik by měl v ruce dobrovolně použitelný nástroj, dle kterého by si elektrikáře mohl/nemusel proklepnout a přitom se on sám nemusel stát zkušeným elektrikářem dozorujícím moulu.

Zcela upřímně, aby mě testoval kdejaký trótl a léčil si na mě svoje splíny, to bych vážně neustál. Už vidím, jak si mě před zakázkou bude proklepávat např. bývalý lampasák, kterých je v okolí mého působiště opravdu nezanedbatelné množství. Tak silné nervy opravdu nemám.

solimek:
Citace: František Šohajda  08.12.2013, 13:22

Nakonec to udělal vedoucí obchodu potravin z blízké vesnice....por adil si i z dost ošidnými věcmi na napojení na druhou střechu !

Když už jsme u těch referencí a odbočili jsme ke střechám. Stavěl jsem dům pro syna. Když došlo na střechu, dlouho jsem vybíral firmu a asi jsem přebral. Firma (jedna z největších v daném oboru) udělala svoji práci, namontovala vazníky, a na ostatní si najala čučkaře, kteří všecko jen fušovali. Nezbylo mi než pozvat majitele firmy a domluvit se na řešení - navrhoval jsem odstoupení od smlouvy a demontáž všeho, nebo demontáž všeho pokaženého a nástup firmy, která to umí. Nebo za třetí soud. Když se majitel dost nasmál, že tedy nebudu stavět a budeme se léta soudit, ujistil jsem jej, že mi to nevadí, že budu zatím stavět druhý dům pro sebe na sousední parcele a že se postarám o "dobrou" reklamu pro jeho firmu. Nakonec tedy najal kvalitní firmu na odstranění všeho nepovedeného a kvalitní dokončení střechy. Asi moc nevydělal, ale měl ode mne klid. U druhého domu jsem již nic neriskoval a celý, včetně krovů, jsem jej postavil zcela sám, tedy za vydatné pomoci manželky. Prostě, už jsem neměl nervy na "odborníky". Dovoluji si připojit pár fotografií a omlouvám se za odbočení z tématu. Mám dnes narozeniny, tak mi to chlubení snad odpustíte.

Bydlí se nám báječně!

Milan Hudec:
V tom případě kolego přeji vše nejlepší (drinks) (drinks) (drinks) (drinks) (drinks)

Miroslav Minařík:
Citace: Miloš Kotek  08.12.2013, 15:42

Dovoluji si připojit pár fotografií a omlouvám se za odbočení z tématu. Mám dnes narozeniny, tak mi to chlubení snad odpustíte.

Gratuluji kolegovi Střelci, já měl narozky na Barborku!  (drinks)

Jan Franěk:
Citace: Pavel Horský  08.12.2013, 15:34

Zcela upřímně, aby mě testoval kdejaký trótl a léčil si na mě svoje splíny, to bych vážně neustál.

Souhlasím.  (jednicka) další, silný  důvod.

Zákazník se musí spokojit s tím, že mu ukážu kopii platné 50tky. V tomto směru ode mne nemůže více čekat a to by mu taky mělo stačit.
Jak kdo získal platnou 50tku, nemohu řešit ani já, ani nikdo jiný. Pokud říkáš, že jde o cár papíru, tak s tím něco udělej. Stejně s tím dohady na jakémkoliv diskusním fóru nic nezmůžou. Dej podnět na TIČR, SÚP, nebo všude tam, kde ti to vezmou

Opravdu si nedovedu představit, že ke mě přijede jakýkoliv řemeslník a já ho ve dveřích, hned po pozdravu, začnu "testovat" abych ho pak poslal domů s tím, že něco neví. Pak bych čekal dlouhé dva dny na dalšího. Promiň, ale to je hrozná představa.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana