Jaký postup zvolit pro navýšení hodnoty hlavního jističe?
Jirka Š. Svejkovský:
Řešení vašeho problému není úplně triviální a těžko se vysvětluje. Stejně složité pro mě bylo jednání na živnostenském úřadu. Nakonec jsem požádal někoho, kdo tomu rozumí.
Věřte mi, levnější a spolehlivější bude služba někoho ve vaší blízkosti. Elektrikář, projektant nebo revizák.
Bude vás to stát nějaké peníze (moc ne), ale budete mít jistotu a neztratíte vlastní cenný čas, který můžete strávit třeba tím, že budete vydělávat peníze.
Zdenek Hejčl:
Bude vás to stát nějaké peníze (moc ne), ale budete mít jistotu a neztratíte vlastní cenný čas, který můžete strávit třeba tím, že budete vydělávat peníze.
Co třeba levnější než levný?
Vše je otázka nabídky a poptávky:
1/ Může to být velice levné, za určitého nepohodlí.
2/ Nebo solidní a v pohodě.
3/ Či komfortní a vynikající.
Každý ať volí sám podle peněženky.
Vít Rotrekl:
Pokud je to elektrikář co nemumí/neví jak postupovat při navýšení hl. jisitiče, tak bych od něj nic nechtěl...
To by ses Milane divil. Loni v létě jsem byl dělat přepojení jednoho RD na dvosazbu. Elektrikáři co dělali tu instalačku si na to netroufli. Tak jsem si říkal, že rozvaděč bude hrůza. K mému velkému překvapení, byl rozvaděč vyveden na velmi vysoké úrovni. Co jsem nakouk jen tak ze zvědavosti pod jeden dva vypínače a zásuvky, tak naprosto v pohodě. Ale prostě nevěděli jak zapojit dvojtarif v ER a jak v domovním rozvaděči. Vzhledem k tomu, že to bylo u nás na vesnici, tak to pro mě bylo pár minut práce a nějaká stokoruna do kapsy.
To Vojta Bureš: Pokud potřebujete pomoci a váš elektrikář si s tím neví rady. A jste z Brna či blízkého okolí ozvěte se p. Lukáši Rotreklovi, tu na fóru na něj určitě najdete kontakt.
Jan Bocek:
Pane Bureš,
Pokud žádám o navýšení hlavního jističe z 1f na 3f, pravděpodobně budu potřebovat i nový elektroměr. Až mě to schválí, koho mám prvně kontaktovat - elektrikářskou firmu (pak by ale mohlo dojít k černému odběru, ne?), dodavatele (v mém případě E.on - aby prvně vyměnil elektroměr) nebo nějak dohromady, nebo to třeba udělá jeden člověk?
Původní dotaz: Navýšení jističe - jaký je postup po schválení?
Nevíme co myslíte tím navýšením hlavního jističe z 1F na 3F i když tušíme na co se ptáte. Ten postup je jednoduchý. EON vám nic neschválí, pokud nebude přiložená výchozí revizní zpráva o tom, že vše je připraveno k montáži elektroměru, podle připojovacích podmínek EONu. A revizní zprávu vám nikdo nevystaví, pokud to nebude fyzicky úpraveno tak, jak to má být.
A pokud chcete mít v bytě spotřebiče na 3.Fáze, tak to znamená rekonstrukci instalaci v bytě, počínaje domovní rozvodnici s jističi. Pak by měla být provedená revize celé elektro instalace.
Poznámka: na základě Vašich dalších dotazů v tomto informačním elektro centru se jen hypoteticky domnívám, že již dobře víte, že na výměnu elektroměru potřebujete revizní zprávu i když se tomu podivujete, co ten revizák bude kontrolovat za pojístky. Dále bude nějak natažen od elektroměru do bytu kabel, který již nikoho nemá co zajímat a elektriku v bytě si uděláte sám. Myslím, že se hodně mylíte a pouštíte se do hazardu.
Pokud bych již takovou revizi dělal pro připojení elektroměru, tak bych tam velice důrazně uvedl, že revize končí na svorkách za elektroměrem v neměřené části a že revize bytu ani přívod do bytu není předmětem této revize. Některé bytové družstva to mají dobře ošetřené, že bez souhlasu družstva nelze přejít z 1F na 3F a dokonce mají ošetřeny i změny elektroinstala ce v bytech. Několikrát jsem musel na bytové družstvo předložit osvědčení i oprávnění k elektro pracím při rekonstrukci bytového jádra. Tento požadavek je zcela oprávněný, protože elektrické zařízení patří mezi vyhrazené technické zařízení. Proto je laikům tato činnost zakázána.
Proto odpověď na váš dotaz: svěřte to odborné elektro firmě. Tak vám zde odpovědělo již několik kolegů
Vít Rotrekl:
Citace: Jan Bocek 30.11.2013, 13:58
EON vám nic neschválí, pokud nebude přiložená výchozí revizní zpráva o tom, že vše je připraveno k montáži elektroměru, podle připojovacích podmínek EONu. A revizní zprávu vám nikdo nevystaví, pokud to nebude fyzicky úpraveno tak, jak to má být.
Nejdřív musí Eon to navýšení schválit. Což by neměl být problém
Citace: Jan Bocek 30.11.2013, 13:58
tak bych tam velice důrazně uvedl, že revize končí na svorkách za elektroměrem v neměřené části a že revize bytu ani přívod do bytu není předmětem této revize.
Přesně tak to píšu. Předmětem revize je elektroměrový rozvaděč pro byt xyz, Instalace v bytě není předmětem této revize...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana