Jaký postup zvolit pro navýšení hodnoty hlavního jističe?

(1/4) > >>

Vojta Bureš:
Pokud žádám o navýšení hlavního jističe z 1f na 3f, pravděpodobně budu potřebovat i nový elektroměr. Až mě to schválí, koho mám prvně kontaktovat - elektrikářskou firmu (pak by ale mohlo dojít k černému odběru, ne?),  dodavatele (v mém případě E.on - aby prvně vyměnil elektroměr) nebo nějak dohromady, nebo to třeba udělá jeden člověk?

Původní dotaz: Navýšení jističe - jaký je postup po schválení?

David Hruda:
Musíte napsat na eOn "Žádost o trvalé připojení odběrného místa....změna",  pokud vám to schválí, podepíšete smlouvu a doplatíte rezervační poplatek, poté následuje práce elektrikáře a revizního technika, kteří vše uvedou do stavu požadovaného eOnem, dají vám potvrzenou "Žádost o smlouvu" a eOn vymění elektroměr.

Nebo se obrátíte na elektrofirmu z okolí, která to vše za mírný poplatek udělá za vás.

Vojta Bureš:
A revizní technik jen zkontroluje změnu pojistky? Já budu chtít jen přivedení kabelu do bytu, bez montáže.

David Hruda:
Pojistky?
RT zkontroluje, že zapojení odopvídá ČSN a podmínkám distributora.

Jirka Š. Svejkovský:
Přivést kabel do bytu bez montáže nelze. Leda, že by elektrikáře dělal pan Tau.K postupu kol. Hrudy není co dodat.

Pokud se v tom neorientujete, a to nemyslím zle, nechte tu práci na elektrofirmě. Ta za vás vyběhá potřebná povolení a provede úpravu instalace včetně revize.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana