Co způsobuje pískání v elektroinstalaci?
Rozmahel Vladimír:
Citace: Lucie Haviarová 29.11.2013, 19:01
.... Vodu právě technici vyloučili, topení to být nemůže, zvuk se objevuje i mimo topnou sezónu.
Jak tu vodu vyloučili? Doma se mně ozýval taky zvláštní pískavý bzučivý zvuk. Dělal to ventil splachovače na jednom WC. Tak, jak kolísal odběr vody a vytvářel v potrubí rázy, tak se ten ventil ozýval podobným zvukem trvajícím i delší dobu.
Postačila výměna ventilu...
Lucie Haviarová:
Jedná se o panelák, jak jsou zde řešené el. rozvody se musím zeptat firmy, která ho stavěla.
Zkoušela jsem to natočit, ale nic nebylo na nahrávce slyšet, zřejmě je třeba mikrofon a sofistikovaněj ší nahrávací zařízení, než je telefon.
Vodu vyloučili tím, že zvuk je monotónní a kdyby to byla voda, tak by údajně kolísal. Navíc hlavní uzávěr vody jsme už vypínali a na zvuk to vliv nemělo.
Zrovna to zase začalo. U stoupačky to jakoby bzučí- je to zvuk jako u drátů vysokého napětí, za zdí potom už píská.
Pavel Horský:
A njde se domluvit se sousedem na noční návštěvě?
Nemáte na střeše namontované vektilační hlavice Lomanco? Ty by mohli při větším větru tento zvuk vydávat.
Lucie Haviarová:
Nejde, už tak je komplikované.
Na hlavice se zeptám. Ale prokazatelně to souvisí s kuchyní, která je nade mnou, protože v tuhle chvíli opět vaří. Proto se stále uchyluji k tomu, že by mohlo jít o přetíženou zásuvku nebo třeba vadný přístroj. Mám dojem, že jednou se sousedka zmínila, že mají něco zapojené v prodlužováku, ale zmiňovaná trouba je přímo v zásuvce.
František Šohajda:
Už jsem vám to tu psal !
Pokud to dělá, vypnout hl. jistič toho bytu !Nebo dalšího ! (doh)
(Pokud ztratí data v PC, vypnutím,měl tam mít UPS !....)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana