Jak zapojit jističe a chrániče v bytě?
Jan Štěpán:
Projekt elektroinstala ce bytu v ceně 3000,- má/bude mít hodnotu stejnou, jako když si elektromontér sedne se zákazníkem nad listem papíru a namalují si co kde bude. Slušný projektant (ve smyslu dobrý - ve smyslu umím, tedy mám práce dost a nepotřebuji brát vše) si řekne min. 300 na hodinu. (spíše 400,-). Na projektu tohoto typu pracuje cca 1,5 člověkodne a 0,5 člověkodne bude kompletovat. Pokud tedy dostane méně než 6000,- (bez DPH - je-li plátce) musí někde ten čas ušetřit - projekt nebude kompletní a správný. On totiž nebude mít čas (přesněji chuť) na nějaké dlouhé přemýšlení co jak kde "vychytat"... V ceně 3000,- to domluvte přímo s elektrikáři, kteří to u vás budou dělat. Buďte si jist, že nebudou-li to dobří kamarádi, bude vás částka uspořená za projekt bolet mnohem víc, protože nebudete znát množství materiálu a jeho reálnou cenu. Přeji hodně štěstí při výběru elektrikáře. :)
Milan Karvánek:
Teda fakt legrační vlákno ;D Živnostníci zde bezplatně radí jak co nejlépe očesat instalaci aby jí měl pan zákazník co nejlevnější, až si jí sám dle jejich rad svépomocí realizuje. No fakt good joke!
Když už tu někdo předemnou vzpomínal jakési ceny, moje nabídka zní: byt 3+1, do 80m2 v provedení vyšší standart > 85 tis. včetně projektu a revize. ;D
P.S. prokekt je normálně za 6 t. a revize za 5 t., ale když to koupíte všechno dohromady počítám je za polovic :)
Jan Franěk:
TO: Honza Štěpán a Milan Karvánek
(poklona) ámen (poklona)
Miloš Michalov:
Tak nevím, jestli všichni četli můj dotaz na začátku...spíš e to vypadá, že v tom našli svoji pravdu, protože někteří vše vědí a všude byli. Možná by mi někdo z vás mohl dát i výherní čísla na příští sportku.
Takže znova...pouze jsem chtěl znát názor odborníků na zapojení jističů a chráničů, zda to má nějakou logiku a smysl (ten můj nákres), nebo to mám úplně špatně. Nic víc jsem vědet nechtěl.
Kabely a drážky dělám sám, zapojovat to bude elektrikář, revizi bude dělat revizák (někdo jiný, než kdo to zapojí) - jestli tomu veříte, je mi opravdu jedno.
85 000 za byt 3+1 je dle mého názoru moc. Ale když vám to někdo dá, proč ne.
K projektu - objektivně jsem ochoten akceptovat 350/hodina a 10 hodin práce na projektu.
A pořád mi nikdo neporadil, zda mám nebo nemám měnit kabel od hodin k rozvaděči - a předem....sám to taky dělat nebudu :P
raj:
Klídek.
To je tu normální ...
Mimochodem - co je to za typ kabelu od elektroměru ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana