Jak správně připojím další stykač ke spínání druhého bojleru?
MichalXYZ:
Tak už jsem si to nakreslil - stykače musí být napájeny ze stejné fáze: viz příloha.
Vít Rotrekl:
Nebo je tu ještě jedna variata, která by se mě osobně líbila nejvíce.
Pokud je na stykači v "hlavním" rozvaděči volný ještě jeden kontakt, tak bych si pustil napájení (pro stykač v horním rozvaděči) z horního rozvaděče, přes kontakt stykače v "hlavním" rozvaděči na cívku stykače v horním rozvaděči.
Výhodu to bude mít tu, že si to v horním rozvaděči mohu připojit klidně na obvod který bude za chráničem, a nemusím přemýšlet která "nula" má být na cívce. Když si horní rozvaděč vypnu, tak se mě tam ani nic nevrátí...
Jiří Schwarz:
Citace: Vít Rotrekl 18.11.2013, 13:04
....
Výhodu to bude mít tu, že si to v horním rozvaděči mohu připojit klidně na obvod který bude za chráničem, a nemusím přemýšlet která "nula" má být na cívce. Když si horní rozvaděč vypnu, tak se mě tam ani nic nevrátí...
Tohle je názor člověka "z praxe", možná názor podložený nějakou "trpkou zkušeností"...
Nezbývá než tohle řešení doporučit.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Schwarz 18.11.2013, 13:09
Nezbývá než tohle řešení doporučit.
I s tím, že přeznačení modrého vodiče na fázový není úplně košer, ale když se to udělá správně ...
MichalXYZ:
Také si mi to zdá nejlepší.
Jen pro kontrolu:
Spínací kontakt na stykači1 v hlavním rozvadeči bude sloužit pro napájení bojleru1 a zároveň jako napájecí kontakt pro stykač2 ve vedlejším rozvaděči ( detekce NT ) a vodič N mohu vzít kdekoliv a nemusím tak nikde hledat N vodič přímo z HDO. Ostatní zapojení bojleru2 je pak jednoduché.
Jen ještě jedna otázka, cívku stykače2 mám jištěnou 2A jističem, není to málo? Nebo je lepší použít jistič 6A?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana