Jak zapojit časový spínač CS3-4?

<< < (3/4) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Chápu to tak, že buď bude tlačítkama řazení 1/0 na vstup 1 standardně časovat nebo přidaným spínačem řazení 1 natvrdo bez časování spouštět ventilátor.

Bašta Roman:
Citace: David G.  02.03.2018, 15:57

u triaku jako spínacího prvku si nejsem jistý, jestli ho tím nepoškodím.
A co se zeptat přímo výrobce servis@elbock.cz ...

Jan Franěk:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  12.03.2018, 07:18

Chápu to tak, že buď bude tlačítkama řazení 1/0 na vstup 1 standardně časovat nebo přidaným spínačem řazení 1 natvrdo bez časování spouštět ventilátor.

JJ. Díky. Už jsem si to taky přeložil  ;) . Nějak jsem pořád nechápal, co tím chce "básník říci".

Potom je to samozřejmě  v pohodě  (dance) a mě už zcela jasné.

Richard P:
Citace: David Hruda  28.10.2013, 16:01

Viz schéma. Sdílím obyvu kolegy Rotrekla, že pod variant se to nevejde, a navíc zapojení se spínači řazení 6 asi nebude úplně ono. Asi by byla lepší záměna za 1/0 (tlačítko).

,  mám tento časový spínač CS3-4M doma a chtěl jsem ho použít na ovládání světla, nejsem elektrikář, ale schématu zapojení rozumím. Zapojil jsem to dle schématu ale časový spínač nefunguje v žádném z režimů, přemýšlím proč.
Je možné, že jsem v minulosti nesprávně zapojil (fázi napojil na jiný vodič),  mohl jsem tímto tento spínač pokazit ?
taky, když mám zapojenou fázi L do toho vstupu, tak elektroměrem naměřím fázi i na vodiči "1" ... je toto v pořádku ?
 (poklona)  za odpověď

David Hruda:
Když čtu toto:
Citace: Richard P  26.12.2022, 20:31

...nejsem elektrikář...

a toto:
Citace: Richard P  26.12.2022, 20:31

... elektroměrem naměřím fázi i na vodiči "1" ...

nejsem si jist, že víte, co děláte.
Ale obecně: u tohoto spínače je víceméně jedno, kam připojíte L, pokud přes něj neteče nějaký zkratový proud.
Ale není určen ke spínání LED žárovek. Nebude problém tam?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana