Jaké lepší řešení přeložit nebo zrušit a zřídit novou přípojku?
Lukáš Procházka:
V současné době mám starý dům, na který chci získat povolení pro zbourání.
K tomuto kroku však potřebuji souhlas ČEZu, že jsem odpojil dům od sítě.
Vzhledem k tomu, že následně chci stavět na tomto místě dům nový (nejedná se o rekonstrukci, ale opravdu o novou stavbu), chtěl bych mít přípojku pro elektřinu k dispozici již pro novou stavbu.
V současné době mám do domu elektřinu přivedenou zemí a vytaženou do rozvaděče v obvodové zdi domu. Mojí ideální představou by bylo zřídit si pilířek pro elektroměr a plynoměr na hranici pozemku a sem přeložit i stávající elektroměr. Bohužel na MěÚ ani na informačním centru ČEZu nebyli moc sdílní.
Pro mě by byla ideální situace, když bych si mohl na hranici pozemku sám pilířek zbudovat a poté přišel pouze pracovník ČEZu a přepojil mi sem elektroměr. Mohu si sám tedy takto postavit pilířek (dle informací z MěÚ se jedná o stavbu dle paragrafu 103 stavebního zákona) bez jakékoliv projektové dokumentace poté zažádat o přeložení. Nebo musím mít projektovou dokumentaci na pilířek, tu poté dodat ČEZu a oni se vycení. Resp. nemáte i přehled, jakou částkou by se mohli vycenit? Případně zda by nebylo lepším řešením nechat zrušit elektroměr a poté si nechat zřídit novou přípojku. Hledám elegantní, levné a rychlé řešení, protože na jaře bych chtěl začít bourat.
Poznámka redakce
vycení zuby
nacení službu
Jiří Schwarz:
Pokud byste to chtěl zrušit a pak opět zřídit, bylo by třeba to nějak dohodnout, ošetřit, aby vám zůstal "rezervovaný příkon", abyste neplatil u nové přípojky "za Ampéry" (u 3f přípojky je to 500 Kč za 1A, tedy za hlavní jistič 25/3 12500Kč "navíc" k dalším nákladům)
Jiří Buben:
Citace: Jiří Schwarz 27.10.2013, 10:59
Pokud byste to chtěl zrušit a pak opět zřídit, bylo by třeba to nějak dohodnout, ošetřit, aby vám zůstal "rezervovaný příkon", abyste neplatil u nové přípojky "za Ampéry" (u 3f přípojky je to 500 Kč za 1A, tedy za hlavní jistič 25/3 12500Kč "navíc" k dalším nákladům)
Pokud zůstane stejná přípojka, pak rezervovaný příkon platí 5 let po zrušení odběrného místa. Když se na stejnou přípojku připojí do těch 5 let, pak nic neplatí. Pokud je ovšem přípojka zřízená na objektu, který se bude bourat, pak bude muset zažádat o přípojku novou. No a zda mu ze staré převedou rezervovaný příkon to nevím jistě, ale mám tušení, že to nějak snad jde. Nejlépe zajet na ČEZ a tam to projednat osobně s někým kdo ví co a jak. Stejně s nimi budete muset jednat.
raj:
Myslím, že to není nemožné.
Každopádně bych nic nerušil a řešil celou situaci ve stávajícím stavu.
Lubomír Jindra:
Podle toho co uvádíte nejde o jeden pilíř ale o pilíře dva:
HDS (hlavní domovní skříň) ve které končí přípojka .
Elektroměrový rozvaděč, kde bude měření.
Instalace přípojky ukončené skříní HDS provádí pro ČEZ obvykle jejich smluvní firmy.
Vývod ze skříně HDS:
do elektroměrovéh o rozvaděče a z něho vývod do okruhového rozvaděče pro dům
nebo
do elektroměrovéh o rozvaděče a z něho vývod do staveništního rozvaděče
nebo
do staveništního rozvaděče s místem pro elektroměr
vám již může provést jakákoli firma elektro, kterou si najmete.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana