Namontuje mi elektroměr jiný dodavatel, když mi ho ČEZ odpojil?
David Hruda:
Citace: František Šohajda 11.11.2013, 11:29
TAk znalý kolega a diví se?? :(
Ono kdyby se měřilo všude stejným metrem, časem bychom si na to zvykli a brali bychom to jako hotovou věc. Nyní ale často záleží na libovůli pracovníka, který to zapojuje, často jednomu zapojí zcela nevyhovující ER, a druhému dělají problémy kvůli maličkosti.
Dnes jsem zapojoval ER- od výrobce osazen jističem PL6-B25/3 ?? . Upozornil jsem majitele na nutnost jističe s odolností 10kA, podívali jsme se do identického rozvaděče vedle- a ten samý jistič pod plombami. Nechali jsme to zatím být a čekáme, zda to projde nebo ne. Přece jen jde o skoro 500,-.
František Šohajda:
Citace: David Hruda 11.11.2013, 14:23
Ono kdyby se měřilo všude stejným metrem, časem bychom si na to zvykli a brali bychom to jako hotovou věc. Nyní ale často záleží na libovůli pracovníka, který to zapojuje, často jednomu zapojí zcela nevyhovující ER, a druhému dělají problémy kvůli maličkosti.
Dnes jsem zapojoval ER- od výrobce osazen jističem PL6-B25/3 ? . Upozornil jsem majitele na nutnost jističe s odolností 10kA, podívali jsme se do identického rozvaděče vedle- a ten samý jistič pod plombami. Nechali jsme to zatím být a čekáme, zda to projde nebo ne. Přece jen jde o skoro 500,-.
Pokud napíši do revize, nebo vyjádření k výměně že je 10 kA nikdo to už nekontroluje.. .
Proto tam má třeba soused 6kA ... (dance)
(......... je to mezi námi ;) taková je zkušennost , nikde to ale neříkejte ;D ;D)
David Hruda:
Citace: František Šohajda 11.11.2013, 17:13
Pokud napíši do revize...
A vy si myslíte, že tu revizi někdo čte? ;)
(pokud vůbec existuje-stačí razítko na žádosti o smlouvu).
Jiří Kaufner:
Citace: František Šohajda 11.11.2013, 11:29
TO:Vít Rotrekl
Odebrání elektroměru=nová revizní zpráva dle současných platných podmínek distributora !
Dle mého názoru revizní zpráva nemusí řešit naplnění připojovacích podmínek distribuční společnosti. Naplnění připojovacích podmínek je na výrobci rozvaděče a realizační firmě. Revize by se měla týkat naplnění požadavků norem a bezpečného provozu, a ne nějakých předpisů nějakých společností.
Konec konců jsou v ČR i distribuční společnosti, které připojovací podmínky zpracována nemají.
Miroš Jan:
Citace: Jiří Kaufner 11.11.2013, 20:52
Dle mého názoru revizní zpráva nemusí řešit naplnění připojovacích podmínek distribuční společnosti. Naplnění připojovacích podmínek je na výrobci rozvaděče a realizační firmě. Revize by se měla týkat naplnění požadavků norem a bezpečného provozu, a ne nějakých předpisů nějakých společností.
Konec konců jsou v ČR i distribuční společnosti, které připojovací podmínky zpracována nemají.
Nějak si nepamatuji, které že to jsou distribuční společnosti ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana