Namontuje mi elektroměr jiný dodavatel, když mi ho ČEZ odpojil?

<< < (4/8) > >>

David Hruda:
Citace: František Šohajda  11.11.2013, 11:29

TAk znalý kolega  a diví se?? :(

Ono kdyby se měřilo všude stejným metrem, časem bychom si na to zvykli a brali bychom to jako hotovou věc. Nyní ale často záleží na libovůli pracovníka, který to zapojuje, často jednomu zapojí zcela nevyhovující ER, a druhému dělají problémy kvůli maličkosti.
Dnes jsem zapojoval ER- od výrobce osazen jističem PL6-B25/3  ?? . Upozornil jsem majitele na nutnost jističe s odolností 10kA, podívali jsme se do identického rozvaděče vedle- a ten samý jistič pod plombami. Nechali jsme to zatím být a čekáme, zda to projde nebo ne. Přece jen jde o skoro 500,-.

František Šohajda:
Citace: David Hruda  11.11.2013, 14:23

Ono kdyby se měřilo všude stejným metrem, časem bychom si na to zvykli a brali bychom to jako hotovou věc. Nyní ale často záleží na libovůli pracovníka, který to zapojuje, často jednomu zapojí zcela nevyhovující ER, a druhému dělají problémy kvůli maličkosti.
Dnes jsem zapojoval ER- od výrobce osazen jističem PL6-B25/3  ? . Upozornil jsem majitele na nutnost jističe s odolností 10kA, podívali jsme se do identického rozvaděče vedle- a ten samý jistič pod plombami. Nechali jsme to zatím být a čekáme, zda to projde nebo ne. Přece jen jde o skoro 500,-.

Pokud napíši do revize, nebo vyjádření k výměně že je 10 kA nikdo to už nekontroluje.. .
Proto tam má třeba soused 6kA ... (dance)
(......... je to mezi námi  ;)   taková je zkušennost ,  nikde to ale neříkejte   ;D ;D)

David Hruda:
Citace: František Šohajda  11.11.2013, 17:13

Pokud napíši do revize...

A vy si myslíte, že tu revizi někdo čte?  ;)
(pokud vůbec existuje-stačí razítko na žádosti o smlouvu).

Jiří Kaufner:
Citace: František Šohajda  11.11.2013, 11:29

TO:Vít Rotrekl

Odebrání elektroměru=nová revizní zpráva dle současných platných podmínek distributora !

Dle mého názoru revizní zpráva nemusí řešit naplnění připojovacích podmínek distribuční společnosti. Naplnění připojovacích podmínek je na výrobci rozvaděče a realizační firmě. Revize by se měla týkat naplnění požadavků norem a bezpečného provozu, a ne nějakých předpisů nějakých společností.

Konec konců jsou v ČR i distribuční společnosti, které připojovací podmínky zpracována nemají.

Miroš Jan:
Citace: Jiří Kaufner  11.11.2013, 20:52

Dle mého názoru revizní zpráva nemusí řešit naplnění připojovacích podmínek distribuční společnosti. Naplnění připojovacích podmínek je na výrobci rozvaděče a realizační firmě. Revize by se měla týkat naplnění požadavků norem a bezpečného provozu, a ne nějakých předpisů nějakých společností.

Konec konců jsou v ČR i distribuční společnosti, které připojovací podmínky zpracována nemají.

Nějak si nepamatuji, které že to jsou distribuční společnosti ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana