Mohu mít (rozfázované) zásuvkové pole připojené 3f/16A/5p vidlicí?

<< < (2/11) > >>

Petr Štipčák:
Je to myšleno jako zásuvková rozvodnice pro krátkodobé elektrické rozvody na sportovních a kulturních akcích (tedy s přístupem laické veřejnosti).
Mám v plánu používat s podružným rozvaděčem (ten obsahuje proudový chránič 30mA a pro danou zásuvku 16A/5p jistič v nejvyšší verzi 16A/3/B, příp 16A/3/C).

Nechci to prodávat, ale jen používat....

Jde mi ale o podstatu samotné zásuvkové rozvodnice - zda může projít u revizního technika tak jak je zhotovená nyní -
Podle mě, největší odběr je daný tou vidlicí - 16A. (Zásuvka, do které se to bude připojovat nemůže být přece jištěná vyšší hodnotou nežli 16A/3/D - pokud není spackaná instalace, do které se to má připojit) A podle toho, kde se bude používat tak bude mít i doplňkovou ochranu (V síti TN-S proudovým chráničem, v síti TN-C jen tím jističem...)

Nějaké vyjádření RT?

David Hruda:
Já bych na chrániči 30mA trval, jistič bych tam radši taky viděl.

Jaroslav Bobek:
Tohle si na triko nikdo nevezme. Pro tyhle zásuvkové rozvaděče platí určitý standart, který by se měl dodržet. A navíc je to určeno pro veřejné prostory. No nevím, co na to řeknou místní RT.

Lubomír Jindra:
Problém není ani tak technický jako legislativní. Prodlužovací kabel je "výrobek"......... Revizní technik to neřeší a ani nemůže. Viz. kolega Jan Alin

Petr Štipčák:
Našel jsem velkého výrobce zásuvkových rozvodnic, který prodává něco podobnélo, leč jednoduššího:

ZÁSUVKOVÁ ROZTROJKA 3x230V
UPLATNĚNÍ: v interiéru i exteriéru v obytných budovách a domech
na staveništích, průmyslových rozvodech, apod.
OSAZENÍ: VSTUP IRRN1653 / VÝSTUP 3xVZ16
BEZ JIŠTĚNÍ
KRYTÍ: IP44

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana