Mohu mít (rozfázované) zásuvkové pole připojené 3f/16A/5p vidlicí?

<< < (8/11) > >>

Otakar Dosbaba:
Čus Petře, mě to jméno bylo nějaké povědomé...  :)

Také by mě zajímalo, kde k těm 50A kolega Vaněk přišel. Je sice pravda, že dnes spotřebiče na akcích v drtivé většině příliš čisté 50Hz sinusovky do sítě nevracejí, ale praxe zatím tolik "horká" není, to Petrovi dávám za pravdu.

Všem zdejším teoretikům, vyžadujícím od stánkařů bezezbytku naprosto všechny detaily, revizní zprávy, dokumentace o shodě atd.,   bych doporučoval někdy podobné větší akce zajišťovat. Je to někdy docela boj a jen málokdy bezezbyku dle našich elektrotechnic kých představ. Bez rozumných kompromisů to bohužel jde jen málokdy. A protože díky "deformaci povoláním" sleduji stavy a provedení mobilních instalací na mnoha akcích, musím říci, že občas lze nalézt opravdu horory. To většinou v malých obcích, kdy se ven vytáhne jen nějaký staveništní postarší rozvaděč všem stánkařům i pódiu na pospas, dozor a elektrikář pochopitelně nikde.

Jiří Schwarz:
Citace: Petr Štipčák  16.10.2013, 07:57

Vektory jsem sice už dost dlouho nekreslil, ...

Myslím, že by se museli moooc snažit, aby docílili takového vektorového posunu, aby dokázali nadměrně zatěžovat N vodič...

"Vektorů" bych se nebál... Kdyby se teoreticky sešla na jedné fázi činná zátěž, na další indukční a na třetí kapacitní, v nejnepříznivěj ším případě může téci N vodičem dvojnásobek proudu fázového...

Ale kdybyste tam navěsil osvětlení "pouze z úsporek",  k tomu "pouze" PC, monitory, tiskárny,... tady samé spotřebiče, co mají na vstupu usměrňovač a za ním poměrně velký filtrační kondenzátor, takže proud je odebírám po malou část periody, můžete se dostat až na stav, kdy středním vodičem N poteče "součet" proudů fázových. Ty průběhy proudů v jednotlivých fázích se časově nepřekrývají  a tak se nemohou "při vektorovém sčítání odečíst"

Milan Hudec:
Citace: Jan Kelbich  16.10.2013, 01:34

Nóóó.... když by to byl jistič 3P+N ....  :) :)

Tak se stane co?

Vít Rotrekl:
Citace: Milan Hudec  16.10.2013, 19:02

Tak se stane co?

Když bude bimetalová spoušť i na N tak přece vybaví ne?

Milan Hudec:
Citace: Vít Rotrekl  16.10.2013, 19:39

Když bude bimetalová spoušť i na N tak přece vybaví ne?

Aha, kolega Kelbich se asi upsal, takový jaký myslíš se značí 4P.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana