Mohu mít (rozfázované) zásuvkové pole připojené 3f/16A/5p vidlicí?

<< < (7/11) > >>

Antonín Vaněk:
Podle mne je to špatně, protože by mohlo protékat modrým nulovým vodičem téměř 50A

Jiří Schwarz:
Citace: Antonín Vaněk  15.10.2013, 21:41

Podle mne je to špatně, protože by mohlo protékat modrým nulovým vodičem téměř 50A

Byl by to hodně "učebnicový příklad",  ale vyloučit se to nedá.

Vít Rotrekl:

A pouziti jisticu by tomu zabranilo?

Jan Kelbich:
Citace: Vít Rotrekl  15.10.2013, 22:53

A pouziti jisticu by tomu zabranilo?

Nóóó.... když by to byl jistič 3P+N ....  :) :)

Petr Štipčák:

Vektory jsem sice už dost dlouho nekreslil, a navíc si nemyslím, že by se na"sportovních a kulturních akcích" používaly tak rozdílné spotřebiče, aby nastal "učebnicový případ".
Samozřejmě, pokud by byla zásuvková rozvodnice použita někde v průmyslu či (nedokážu si momentálně představit).

Do zásuvkové rozvodnice bývají připojeny obdobné přístroje:
- stánky: reflektory, (zářivky),  přímotop, pulzní zdroje (notebok, PC, monitor, tiskárna, kasa...),  rychlovarná konvice
- pódium: napájení koncových stupňů, napájení aparatury, světelné okruhy (pokud mají na 230V),  reflektory
- občerstvení: reflektory, fritézy, ohřívače jídla, rychlovarné konvice, průtokové ohřívače (a to jen pár spotřebičů okolo, tady by toho moc neutáhlo)

Myslím, že by se museli moooc snažit, aby docílili takového vektorového posunu, aby dokázali nadměrně zatěžovat N vodič...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana