Prečo domáce kino občas vyhodí istič?

<< < (4/11) > >>

Jan Kelbich:
Citace: Zdenek Rajmont  14.10.2013, 16:47

Od toho je uživatel.

:)
Právě proto si k přístrojům kupuju zdroje v třídě II (tj. bez PE).
Problém jsou některé spotřebiče s pevně vestavěným zdrojem v tř. I. Na to aby měl člověk oddělovací transformátor.
Dodnes mám např. nevyřešenu předělávku dvou terminálů VT220 (DEC) na tř. II.

S brumem problém nemám. Pokud všechno důkladně oddělím od napájecí sítě a naopak sdělovačku důkladně propojím (optiku jsem ještě neměl příležitost používat),  nemám kde brumové napětí "nabrat".

Milan Hudec:
Když zavzpomínám na svoje audioléta, tak znak kvality byl návěs baterií Hopecke, změnilo se něco?

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  14.10.2013, 22:46

Když zavzpomínám na svoje audioléta, tak znak kvality byl návěs baterií Hopecke, změnilo se něco?

Každý má jiné uši a jiné představy.
Někdo dělá vědu i z toho jakými pojistkami jistí svoji aparaturu, na kterých je nejmenší úbytek napětí, za kterými je "nejtvrdší" napětí!
Když jsem se ptal jednoho takového borce do jaké impedance sítě je pro jeho techniku zásuvka dost dobrým a dostatečně tvrdým zdrojem, blekotal něco o zatlumení reprobeden, aby se v co největším frekvenčním rozsahu impedance blížila jmenovité...

ACEOF ACES:
Citace: Sičák.  14.10.2013, 22:18

Až keď cvakne relé tak vypadne istič. Napadlo ma, či by nepomohol istič char. C

Jistič s charakteristik ou C pomůže, ale nebude dodržena selektivita v oblasti zkratových proudů, takže při zkratu v tomto obvodu vybaví hlavní jistič B20.
Ale i při správném odstupňování jističů, při malých délkách vedení je dosažení selektivity téměř nemožné.
Důležitější je změřit zda vyhovuje impedance smyčky (L-N i L-PE) na konci obvodu, který chcete tímto jističem jistit a podle toho zvolit vhodný jistič.

raj:
Předně - na síťovém přívodu spínaného zdroje domácího kina je jistě trubičková pojistka.
Její velikost a charakteristik a by mohla mnohé napovědět.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana