Jak opravit zvonky v paneláku?
Blecha:
asi máte prvadu, natáhnout nové dráty do bytu bude nejsnazší ...
já právě nevím, jestli ten problém vznikl při tom, kdy se dělali nová futra nebo nový rozvod elektriky, takže nevím, kdo za to tak úplně může, jsem už smířen s tím, že to opravím na své náklady...
(poklona) všem
Jan Franěk:
Citace: Vít Rotrekl 03.10.2013, 20:49
U podobných problémů se nápady objevují až to člověk vidí na místě.
Přesně to jsem měl na mysli. Bývá velmi důležité znát místní podmínky. Na podobné dotazy prostě neexistuje jiná univerzální odpověď.
Citace: Zdenek Hejčl 03.10.2013, 20:50
Nebo můžete reklamovat provedenou práci, pokud to poškodili musí uvést do provozního stavu.
(jednicka)
Přesně tak. Ale podle zkušeností mých i některých dalších kolegů, jen těžko najdete případ, kdy se tak stalo. Něž by někdo šel do "střetu" s nějakou firmou, raději to zaplatí sám
Ludvík Kubík:
Já bych to viděl následovně: Máte byt v paneláku, který jste rekonstruoval. To znamená, že ho vlastníte. Potom, co se týče správy společných prostor, byste měly být společenství vlastníků jednotek (možná i družstvo). Někdo vám dveřní dorozumívací systém musel instalovat a někdo ho spravuje, a to bude vědět výbor SVJ, tam bych začal. Osobně si nemyslím, že výměnou bytových futer v paneláku poškodíte dveřní dorozumívací zařízení. Spíš mi to připadá, že k tomu došlo při rekonstrukci elektroinstala ce, tam se to může stát velice snadno, pokud je třeba rozvod adresný, dvouvodičový.
Lubomír Jindra:
Citace: Ludvík Kubík 03.10.2013, 22:40
Někdo vám dveřní dorozumívací systém musel instalovat a někdo ho spravuje, a to bude vědět výbor SVJ, tam bych začal.
Přesně tak, správce objektu by měl mít elektrikáře, kteří zařízení znají, spravují a udržují, takže bude nejlepší oslovit je. Řešit tohle tady je ztráta času.
Blecha:
Citace: Lubomír Jindra 03.10.2013, 23:05
Přesně tak, správce objektu by měl mít elektrikáře, kteří zařízení znají, spravují a udržují, takže bude nejlepší oslovit je. Řešit tohle tady je ztráta času.
Správa objektu má elektrikáře, kteří jsou zcela neschopní, už dvakrát tam byli a připadlo mi, že jsou nasran* už jen z toho, že tam vůbec museli. Kdybych si myslel, že je to ztráta času, tak tady toto fórum s prominutím ani nehledám a nevěnuji čas psaní nějakých příspěvků.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana