Jak opravit zvonky v paneláku?

(1/6) > >>

Blecha:

Předesílám, že jsem naprostý laik, tak mě prosím omluvte, pokud se nevymáčknu dostatečně srozumitelně.

Mám v byt v paneláku, který je po čerstvé rekonstrukci, mimo jiné i nová futra od vchodových dveří a rozvedená elektrika. Narazil jsem ale na problém, že mi řemeslníci buď při výměně futer nebo rozvodu elektřiny zřejmě přerušili dráty vedoucí do bytu od zvonků (od domovních dveří i od dveří do bytu) a ty dráty jsem prostě nedohledal. Jak takovou situaci vyřešit? Zvonek od domovních dveří potřebuji opravdu nutně.

Bylo by možné dráty od zvonků, které měly vést ke mně do bytu, štípnout už někde ve stoupačkách před bytem a na tyto drátky nainstalovat něco jako bezdrátový zvonek? nějaký vysílač - do bytu pak přijímač. Jestli je to blbost, tak mě prosím nekamenujte, jen se snažím přijít na něco, co by pomohlo.

Jan Franěk:
Citace: Blecha  03.10.2013, 09:46

Jestli je to blbost, tak mě prosím nekamenujte, jen se snažím přijít na něco, co by pomohlo.

A proč si nepozvete elektrikáře, který navrhne nevhodnější řešení přímo pro váš byt?

Blecha:
Citace: Jan Franěk  03.10.2013, 20:12

A proč si nepozvete elektrikáře, který navrhne nevhodnější řešení přímo pro váš byt?

Zkouším se poptat na možná řešení, samozřejmě se v tom nebudu hrabat sám. Ale třeba by tu na foru mohl mít někdo nějaký nápad, který by elektrikář, který přijde, mít nemusel. Díky

Vít Rotrekl:
U podobných problémů se nápady objevují až to člověk vidí na místě. Takhle od PC mohu je říct, že natáhnout do bytu ze stupaček novou SYKFYnu 3x2x0,5 by nemusel být problém....

Zdenek Hejčl:
že mi řemeslníci buď při výměně futer nebo rozvodu elektřiny zřejmě přerušili dráty vedoucí do bytu od zvonků.
Nebo můžete reklamovat provedenou práci, pokud to poškodili musí uvést do provozního stavu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana