Kam může utíkat 100kWh spotřeby v běžném bytě za den?

<< < (12/18) > >>

Václav Třetí:
Pamatuji pár reklamací, které proběhly ve prospěch odběratele, také ovšem musím říct, že byl i případ, kde zákazník platil cejchování, protože elměr byl v pořádku.

novy2:
Citace: Maroš Klein  27.09.2013, 11:42

Len tak, kvôli rovnováhe vo vesmíre, bodaj by bol niekde šťastlivec, ktorý má tiež vadný, a ten mu ukazuje namiesto skutočných 10kW napríklad 1kW.
Ale „to se nikdo nedoví...“  :D

Len tak, kvôli rovnováhe vo vesmíre.  Nadmernú spotrebu si kontroluje spotrebiteľ ako v tomto prípade, nadmernú zmenu odberu spotrebitela v neprospech distributora sleduje distribútor a tak "šťastlivec" môže byť nakoniec nešťastný po vyšetrení príčiny "závady" elektromera.

Jan Franěk:
Citace: Václav Třetí  27.09.2013, 23:00

Pamatuji pár reklamací, které proběhly ve prospěch odběratele, také ovšem musím říct, že byl i případ, kde zákazník platil cejchování, protože elměr byl v pořádku.

Tento případ jsme měli přímo v naší rodině. Zajímavé ovšem bylo to, že po jeho výměně se spotřeba snížila na původní hladinu. Což bylo asi jediným přínosem celé té tahanice s ČEZem.

Druhý případ byl zcela jasný. Chata a velký nárůst spotřeby. Když jsem to hledal, dostal jsem se až k odpojení všech vývodů za elektroměrem. Ten se ale pořád točil. Skončil jsem až rozplombováním elektroměru a postupným odpojením vývodů přímo na něm. ELektroměr pracoval jako „motor“. Po přivedení napětí na vstupní svorky, se pomalu roztočil. Sled fází na vstupu byl v pořádku a tak jsem si myslel, že reklamace musí být uznána jako oprávněná. Jak jsem se mýlil.  (zle)   

Po těchto pár zkušenostech, jsem přestal věřit v nezávislost zkušebny a férovost distributorů.

Lukáš Malík:
Citace: František Šohajda  27.09.2013, 13:06

Vetsina elmeru konci v odpade po jejich vymene.Pokud ho vymeni,rychle leti do srotu!

Opravdu? Jak to víte?  :o :o

raj:
Citace: Jan Franěk  28.09.2013, 08:02

ELektroměr pracoval jako „motor“.

A nebyl to 3f. mechanický elektroměr kterému chyběla jedna, nebo dvě fáze ?
Pak by se točil oprávněně.  (dance)

Citace: Lukáš Malík  28.09.2013, 10:46

Opravdu? Jak to víte?  :o :o

Prostě tomu věřte. Je to fakt.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana