Kam může utíkat 100kWh spotřeby v běžném bytě za den?
Václav Třetí:
Pamatuji pár reklamací, které proběhly ve prospěch odběratele, také ovšem musím říct, že byl i případ, kde zákazník platil cejchování, protože elměr byl v pořádku.
novy2:
Citace: Maroš Klein 27.09.2013, 11:42
Len tak, kvôli rovnováhe vo vesmíre, bodaj by bol niekde šťastlivec, ktorý má tiež vadný, a ten mu ukazuje namiesto skutočných 10kW napríklad 1kW.
Ale „to se nikdo nedoví...“ :D
Len tak, kvôli rovnováhe vo vesmíre. Nadmernú spotrebu si kontroluje spotrebiteľ ako v tomto prípade, nadmernú zmenu odberu spotrebitela v neprospech distributora sleduje distribútor a tak "šťastlivec" môže byť nakoniec nešťastný po vyšetrení príčiny "závady" elektromera.
Jan Franěk:
Citace: Václav Třetí 27.09.2013, 23:00
Pamatuji pár reklamací, které proběhly ve prospěch odběratele, také ovšem musím říct, že byl i případ, kde zákazník platil cejchování, protože elměr byl v pořádku.
Tento případ jsme měli přímo v naší rodině. Zajímavé ovšem bylo to, že po jeho výměně se spotřeba snížila na původní hladinu. Což bylo asi jediným přínosem celé té tahanice s ČEZem.
Druhý případ byl zcela jasný. Chata a velký nárůst spotřeby. Když jsem to hledal, dostal jsem se až k odpojení všech vývodů za elektroměrem. Ten se ale pořád točil. Skončil jsem až rozplombováním elektroměru a postupným odpojením vývodů přímo na něm. ELektroměr pracoval jako „motor“. Po přivedení napětí na vstupní svorky, se pomalu roztočil. Sled fází na vstupu byl v pořádku a tak jsem si myslel, že reklamace musí být uznána jako oprávněná. Jak jsem se mýlil. (zle)
Po těchto pár zkušenostech, jsem přestal věřit v nezávislost zkušebny a férovost distributorů.
Lukáš Malík:
Citace: František Šohajda 27.09.2013, 13:06
Vetsina elmeru konci v odpade po jejich vymene.Pokud ho vymeni,rychle leti do srotu!
Opravdu? Jak to víte? :o :o
raj:
Citace: Jan Franěk 28.09.2013, 08:02
ELektroměr pracoval jako „motor“.
A nebyl to 3f. mechanický elektroměr kterému chyběla jedna, nebo dvě fáze ?
Pak by se točil oprávněně. (dance)
Citace: Lukáš Malík 28.09.2013, 10:46
Opravdu? Jak to víte? :o :o
Prostě tomu věřte. Je to fakt.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana