Kdo může posoudit platnost revizní zprávy?
Radim Strycharski:
Citace: Lubomír Jindra 25.09.2013, 19:20
Přesně tak. TIČR kdysi plánoval seznam RT, ale sešlo z toho prý kvůli utajení osobních informací, jestli mám správné informace. Škoda.
Takže kdo je pravý a kdo je podvodník je tajné :-X
Nejsem expert na právo, ale podle mě se nedá srovnávat individuální dotaz podléhající poštovnímu tajemství, u kterého navíc musí sám dotazující uvést jméno a číslo osvědčení, a celosvětové zveřejnění jména někde u něčeho bez souhlasu dotyčného.
A navíc, například Drážní úřad u dopravních zařízení a lyžařských vleků s velmi podrobným seznamem problém nemá, viz www stránky.
Jan Kelbich:
Citace: Radim Strycharski 25.09.2013, 20:06
... individuální dotaz podléhající poštovnímu tajemství, u kterého navíc musí sám dotazující uvést jméno a číslo osvědčení, a celosvětové zveřejnění jména někde u něčeho bez souhlasu dotyčného.
I když se taky domnívám, že by asi TIČR mělo mít pravomoc takový dotaz zodpovědět (třeba na základě výjimky v zákoně), za současného stavu to může legislativně narazit asi na to, že už nikdo nezajistí, že to celosvětově nezveřejní tazatel.
Lubomír Jindra:
Citace: Radim Strycharski 25.09.2013, 20:06
Nejsem expert na právo, ale podle mě se nedá srovnávat individuální dotaz podléhající poštovnímu tajemství, u kterého navíc musí sám dotazující uvést jméno a číslo osvědčení, a celosvětové zveřejnění jména někde u něčeho bez souhlasu dotyčného.
A navíc, například Drážní úřad u dopravních zařízení a lyžařských vleků s velmi podrobným seznamem problém nemá, viz www stránky.
Jaký je rozdíl, když je informace veřejně přístupná třeba na internetu nebo když ji úřad komukoli na požádání sdělí? Mě se zdá že žádný.
Fuk Tomáš:
Citace: Lubomír Jindra 25.09.2013, 20:29
Jaký je rozdíl, když je informace veřejně přístupná třeba na internetu nebo když ji úřad komukoli na požádání sdělí? Mě se zdá že žádný.
Je to asi tak stejný rozdíl, jako když na dveřích do domu je koule a bzučák, anebo když jsou tam lítačky bez zámku.
Radim Strycharski:
Takže správný postup je asi ten, že objednavatel si vyžádá od RT k nahlédnutí osvědčení, protože objednavatel je podle § 20, odst. 1, písm. a) zák.č. 251/2005 Sb. odpovědný za to, že si nepozve falešného revizního technika. Teprve když bude mít pochybnost o pravosti osvědčení, může si stěžovat. V tom případě ale už ne na TIČRu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana