Jak správně očistit zkorodované měděné vodiče v zásuvce?
Martin Kurka:
Citace: Milan Hudec 24.09.2013, 12:56
Chemicky vzdělaní kolegové prominou zjednodušení, byla pouźita nevhodná sádra, byla použita vhodná ale ve velkém objemu, k míchání sádry bylo použito moc vody, výsledkem je kyselé prostředí s lichoběžníkovo u soustavou krystalů nezapadajících do sebe umocněné párou z konvice a teplem v kontaktech zásuvky, doporučuji krabičku obfrézovat a prostor vyplnit zásaditou omítkou, vodiče očistit a zapojit do nové zásuvky s clonkami a krytem zapraveným neacetickým tmelem
Nejsa chemicky vzdělán, leč krátkozraký, vidím na fotce krabici utopenou pod bílou keramickou obkládačkou, místo vyrtoužení odvrtanou vidiákem.
Takže to tipuji na korozi během provádění obkladu, kdy obkladač lichoběžníkový m způsobem omatlal holé vodiče lepidlem a pak je krystalicky čistě pocantané lepidlem na obklád maximálně tak otřel mokrou houbou a zkorodované kliďánko přišrouboval zpět nabroušenou špachtlí k zásuvce. Distanční podložku zásuvky pod utopenou krabici vyrobil z lepidla.
Tudíž doporučuji vyměnit strojek zásuvky, a před tím vodiče po vypnutí proudu a demontáži zásuvky mechanicky očistit mosazným kartáčkem, skleněným škrábacím štětcem, nebo nejlépe topenářskou abrazivní houbou (žínkou pro čištění spojů měděných trubek před pájením).
Milan Hudec:
Taky možnost, ale lepidla nebývají obvykle kyselá
František Šohajda:
Ja jsem v jednom rozvadeci pri revizi nasel vsechny Cu vodice a sijny vse cerne! Patral jsem po tom co to mohlo udelat, zjistil jsem ze ve sklepe nekolikrat do roka vytece fekalie z wc....vse je odporove vyhovujici,ale neco pridat buderoblem!
PS-pisi z Turecka bez diakritiky.... .. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana