Jak mám jako spotřebitel vyřešit skrytý zkrat vedení pod omítkou?
kokeš jiří:
Jak to určitě nedělejte: (ale udělal to můj švagr) : když už po několikáté vypnula pojistka na chalupě u úplně nově natažené instalace (CYKY3x1,5) tak pojistku nahradil šroubovákem. Veliký blesk, uprostřed kuchyně odpadla omítka asi 30x30cm a z kabelu se zakouřilo.. Hrobař varuje.. Takže: raději odborníka, protože asi bude potřeba ne jenom zjistit závadu, ale také ji opravit.
Jan Alin:
Citace: kolejník 22.09.2013, 14:31
Kolik elektrikářů by přišlo na takovou opravu?
Toť otázka. Já osobně takovéto "opravy" dělám jen pro své známé. Když si člověk sečte náklady, tak to určitě nebude za stovku. To ovšem platí pro všechna řemesla. Na malou práci těžko sháníte řemeslníka a zdá se, že je práce drahá.
Hugo K.:
Před zahájením hledání bych se zeptal manželky kam zatloukala jen takový ten malý hřebíček na pověšení obrázku. ;D
Oldřich Morávek:
to Kolejník: multimetr měří napětím cca 2V DC, megmet o něco vyšším (obvykle 500V)
takže třeba zkrat na bakelitu se multimetru jeví jako O.K., kdežto pod napětím je rázem K.O.
Do opravy se určitě nepouštějte. Možná byste našel místo poruchy, ale opravit vyhřátý hliník tak, abyste za čas nehořel, nebo neměl zkrat znova už je trochu větší oříšek.
Co se těchto oprav týče, platí okřídlené " podporujte svého šerifa"
Pro své stálé zákazníky to dělám jako službu jen za režijní náklady, protože jinak by to nikdo nezaplatil. Ale jak říkám, jen pro své stálé zákazníky.
Pavel Horský:
Citace: kolejník 22.09.2013, 14:31
Cesta, 15 minut práce - kolik si můžete říct?
Kolik?
Jednoduché počty.
Mimo Podbořany 8,-Kč/km, 200,-Kč/hod za čas trávený v autě. 250,-Kč/hod. první a každá další započatá hodina + případný materiál (ceny bez DPH).
Nestydím se odkopat. Pokud někdo děla v menších sazbách, je mi ho líto a měl by zapřemýšlet o jiném druhu obživy.
A je mi jedno, kolik to ve finále bude. Vystavím doklad a chci peníze, které vždy dostanu.
K dotazu:
když pominu, že mě pěkně se..e, když se tazatel již neozve alespoň s díky, pak je jasné, že by si měl pozvat odborníka, neboť je schopný sám napáchat takové zvěrstva, díky kterým pak může ve finále přijít i o někoho z rodiny a to přece za pár ušetřených korun nestojí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana