Jak mám jako spotřebitel vyřešit skrytý zkrat vedení pod omítkou?

<< < (4/7) > >>

Jaroslav Hasala:
Skutečně je to spíše práce pro odorníka.

V těchto přídach je nutné vadný okruh rozebrat na jednotlivé části - rozpojit odbočné krabice, smyčkované zásuvky a potom postupovat od přívodu a zkoušet jednotlivé části samostatně, co je dobré, to připojit.
Takto se můžete dostat k tomu, ve finále zůstane odpojená jen vadná část, jinak řečeno půjde aspoň něco.

kolejník:
Citace: David Hruda  22.09.2013, 12:38

Podlinka do zásuvky?  ?
Edit:Jirko, hodinky nebo holinky. Multimetr taky začíná na M jako megmet, to se někdo snadno splete...  ;)

Už jsem opravoval hodně svítidel umístěných pod linkou a skoro všechny byly napojeny
ze zásuvky. A navíc pisatel to uvádí? Tak proč se divíte?
A pokud máte vypnuto, je jedno jestli megmet, multimetr či jiné propískávátko.
Kolik elektrikářů by přišlo na takovou opravu?
Cesta, 15 minut práce - kolik si můžete říct?

Jiří Schwarz:
Citace: kolejník  22.09.2013, 14:31

....
Kolik elektrikářů by přišlo na takovou opravu?
Cesta, 15 minut práce - kolik si můžete říct?

Optimisto...
Pokud to bude jasné jak je to zapopjené, co vše do okruhu patří, tak se to dá za pár minut "lokalizovat"...
Pokud by to byl skutečně nějaký poškozený kabel ve zdi, asi to nebude na nějakou drobnou opravu, ale buď na vložení 2 krabic nebo na výměnu celého kusu mezi 2 stávajícími krabicemi (rozvodná nebo pod zásuvkou)
To bych "za 15 minut" asi nedokázal...

David Hruda:
Citace: kolejník  22.09.2013, 14:31

Už jsem opravoval hodně svítidel umístěných pod linkou a skoro všechny byly napojeny
ze zásuvky. A navíc pisatel to uvádí? Tak proč se divíte?

Napojeno ze zásuvky, to ano, ale:Citace: Petr Skřivánek  22.09.2013, 11:27

Osvětlení je většinou vytaženo ze zásuvky.

jsem pochopil jako vidlici vytaženou ze zásuvky, protože jinak nevím, jak by to souviselo s:
Citace: David Hruda  22.09.2013, 11:01

A když ji vypnete vypínačem?

Pokud je v podlince zkrat, přeruším L vypínačem a zkrat se nekoná...

Jiří Buben:
Citace: Jaroslav Hasala  22.09.2013, 12:58

V těchto přídach je nutné vadný okruh rozebrat na jednotlivé části - rozpojit odbočné krabice, smyčkované zásuvky a potom postupovat od přívodu a zkoušet jednotlivé části samostatně, co je dobré, to připojit.
Takto se můžete dostat k tomu, ve finále zůstane odpojená jen vadná část, jinak řečeno půjde aspoň něco.

Jestliže jde bezpečně zjistit co všechno je na vadný okruh připojeno, aby nemohlo dojít k mylnému vyhodnocení měření, pak používám jednoduchou metodu na urychlení hledání závady. Okruh rozpojím zhruba v polovině a proměřím je obě zvlášť. Jedna z nich bude dobrá a tu druhou část opět rozpojím v polovině a postup opakuji. Pokud je na okruhu hodně spojů (zejména smyčkovaných zásuvek),  dá se tím ušetřit čas a rychle se nalezne vadná část.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana