Vyhovuje normě zásuvka v blízkosti kuchyňského dřezu?

<< < (4/4)

Milan Hudec:
Šmarjá kolegové neblázněte, norma je vodítko, bohužel někdy značně pokřivené, bez použití vlastního rozumu je dobrá akorát pro chudáky bez názoru

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  21.09.2013, 16:20

Šmarjá kolegové neblázněte, norma je vodítko, bohužel někdy značně pokřivené, bez použití vlastního rozumu je dobrá akorát pro chudáky bez názoru

Mluvíš mi z duše.  (drinks) (jednicka)

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  21.09.2013, 16:30

Mluvíš mi z duše.  (drinks) (jednicka)

Jsem si vzpoměl na jednoho chudáka "normožrouta",  který řešil obdobný problém, umyvadlo bylo ale úplně kulaté, tak jestli neumřel, hledá tu hranu umyvadla dodnes (dance)

Kamil Novák:
Citace: Tomáš Žabka  21.09.2013, 16:14

Ta zásuvka na fotce pod umyvadlem je v provedeni IP44(ABB tango),  bohužel norma vůbec neřeší provedení zásuvky, myslím tím nějakou úlevu v případě vyššího krytí.
Problém bude asi v tom, že zvýšené krytí platí pro zavřenou zásuvku. V případě, že je do ní zasunuta vidlice už žádné IP 44 (v tomto případě) neplatí.

Citace: Tomáš Žabka  21.09.2013, 16:14

.. nám bylo řečeno, že v případě ,že se osadí pracovní deska (až ke zdi) tak tím se umývací prostor ukončí, tedy pod deskou už se to nebere.
Což je přesně obsah zde již zmiňovaného čl. 7.8.1.  (norm)

Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec  21.09.2013, 17:22

Jsem si vzpoměl na jednoho chudáka "normožrouta",  který řešil obdobný problém, umyvadlo bylo ale úplně kulaté, tak jestli neumřel, hledá tu hranu umyvadla dodnes (dance)

Ačkoli se nepovažuji za "normožrouta",  tak nevidím problém v tom, stanovit hranice  umývacího prostoru i v případě kulatého umývadla.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana