Je bydlení v těsné blízkosti fotovoltaické elektrárny bezpečné?
František Šohajda:
To se musíte poptat na hygyenické službě.....ta vydává rozhodnutí....
Já bych tam nechtěl bydlet!! ;D ;D
Zdenek Hejčl:
Možná bude problémek s odrazem světla. Záleží na úhlu, natočení panelů a orientaci domu.
Může dojít v určitém období k oslňování obyvatel odrazem slunečního světla od panelů.
Jiří Schwarz:
Záleží na tom jak a kde to postaví. Nedávno jsem jel do Stříbra, vyjedu na kopec a úplně jsem se lekl. "To není možné, co to vidím, přehrada Hracholusky je opačným směrem"
Nebyla to vodní hladina, ale plocha se solárními panely...
Tam mě to tolik nevadí, horší je tu u Holýšova, tam když se jede v létě brzy po východu slunce, vyjedete na horizont, na kterém je mírná zatáčka, a oslní vás světlo, co se "sklouzne" po panelech. Asi to není nejšpičkovější technologie a ten úhel odrazu tam vychází "za nějakou hranicí".
Televizní signál - u analogu by to asi dokázalo odrážet signál a dělat duchy, v DVB-T bych se toho nebál. Střídače by "snad" měly splňovat nějaké požadavky EMC a podobně, aby nerušily Rozhlas, TV, ani nějakou PPS.
A jak se časem projeví to, že se bude jinak "půda", jestli se žížal a krtci budou stěhovat z areálu FVE k vám na zahrádku nebo naopak, na to existují různě názory, navzájem si odporující. V každém případě jsem slyšel teorii, že střídače "trochu pískají" a hlodavci to rádi nemají...
Ale třeba si zvyknou, jako si zmije zvykly na vlaky a dokážou při průjezdu lokálka ležet na kamenech mezi pražci...
Hugo K.:
Od té doby,co bydlím v prostoru úhlu odrazu od solárních panelů, mně některé části mého těla začaly fungovat jako tenkrát. ;)
Oldřich Morávek:
Vzhledem k množství mFVE instalovaných často na střechách nad ložnicemi bych se toho nebál.
Je otázkou, jak bude začleněný park do krajiny a ostatní výstavby.
Předpokládám, že se ptáte kvůli výstavbě větší FVE. Taková bude mít jistě svůj transformátor a tím bude výrazně omezený i vliv rušení střídačů na okolní síť.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana