Může mě dodavatel energie odpojit kvůli zastaralé elektroměrové skříni?

<< < (2/3) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  02.09.2013, 12:05

v případě jakéhokoliv zásahu do neměřené části je nutno elektroměrový rozvaděč uvést do souladu s platnými připojovacími podmínkami

Můžete mě prosím nasměrovat přímo na zdroj informace? Zatím vím jenom to, že na stará odběrná místa se platné připojovací podmínky nevztahují.

Jiří Schwarz:
Citace: Radim Strycharski  02.09.2013, 14:47

Můžete mě prosím nasměrovat přímo na zdroj informace? Zatím vím jenom to, že na stará odběrná místa se platné připojovací podmínky nevztahují.

Když půjdeš "u nás" do obchodní kanceláře ČEZ o cokoliv požádat, dostaneš něco jako výtah z připojovacích podmínek, kde budou požadovat mimo jiné jistič s "barevnou páčkou"...
Dokud se do toho nezasahuje, nevyžadují předělání. Jakmile chceš nějaký zákrok, mají předepsané "univerzální řešení v souladu s PP",  ale už jsem se setkal s tím, že se s "montéry" dalo domluvit na kompromisu.

Radim Strycharski:
Tomu rozumím. Ale když mám původní odběrné místo a provádím opravu, pořád je to původní odběrné místo a platné připojovací podmínky nemůžu uplatňovat, i kdybych chtěl. Odejde jistič IJV 20/1, tak dám nový PL7 B20/1 a zbytek zůstává při starém. Dokud běží stejný rezervovaný příkon, platí připojovací podmínky v době vzniku příkonu, to je prostě fakt. 

Milan Hudec:
O řešení obdobných sporú rozhoduje ponejvíce jak moc dotyčného plombátora zrovna prudí jeho polovička

xMichal:
Zrovna nedavno jsem resil sptne fungujici blokaci primotopu na jedne prodejne v cinzaku v Brne. Predchazejicim u majiteli zjevne nevadilo, ze ze blokovani spina HDO pro domacnost a AKU tarif a jeho tarif je komercni a pro primotop. Ohrev TUV nebyl blokovan vubec. Spinani obstaravalo jedno HDO pro vsechny byty v dome (pro komercni tarif je tam 2 HDO) a spinalo fazi pres stykac do celeho domu pres jistic 10A/B z nemerene casti. Elektromerova skrin vypadala jak v zahradkarske kolonii z roku 1975. Po prepojeni na nasem odberu Eon vse zaplomboval. Popravde si nedokazu predstavit co se stim bude dat delat, az to odmitne nekdo znovu zaplombovat (a jestli odpoji vsechny byty).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana