Jak nadefinovat C-RC-0003R v Mosaicu 2013.1 SP2 / 2013.3?

<< < (3/6) > >>

Jiri Dvorak:
neodpovím přesně ,ale máte na mysli to že se jedná o rozdílné datová typy ?
real - int, převést  nějaká funkce  real_to_int v st-čku určitě je a když budete chtít zobrazit na "desetinu" tak před převodem vynásobit deseti.

out_disp := real_to_int(in_temp * 10.0);

Petr Vosahlo:
Též přesně nerozumím dotazu.  Pokud jste ale neměl na mysli to, na co reagoval Jiří Dvořák, zřejmě jde o toto :
Ve Vašem FB založíte vstup/výstupní proměnnou (VAR_IN_OUT). Tuto proměnnou při volání instance FB přiřadíte k výstupní datové zóně modulu C-RC-0003R.  Co zapíšete do této proměnné (strukturované proměnné) ve Vašem FB, objeví se následně i na displeji modulu C-RC-0003R.

Ivan1:
Citace: Petr Vosahlo  03.01.2014, 14:53

Též přesně nerozumím dotazu.  Pokud jste ale neměl na mysli to, na co reagoval Jiří Dvořák, zřejmě jde o toto :
Ve Vašem FB založíte vstup/výstupní proměnnou (VAR_IN_OUT). Tuto proměnnou při volání instance FB přiřadíte k výstupní datové zóně modulu C-RC-0003R.  Co zapíšete do této proměnné (strukturované proměnné) ve Vašem FB, objeví se následně i na displeji modulu C-RC-0003R.

Stale mi to nefunguje a neviem, co robim zle... vsetko ostatne mi ide, ekvitermika, ventily atd... len ten displej neviem rozchodit. Skusal som presne to co pisete. Urobil som si novy FB a nalinkoval tam premenne priamo cez Systemove typy. Premenne som vytvoril v VAR_OUTPUT. Do VAR_IN_OUT som vytvoril novu premennu temp: REAL. Na ktoru napajam v instanci FB teplotu z displeja alebo ineho vstupu... Vo FB je to prepojene do zobrazovacej casti displeja - VAR_OUTPUT - disp: TCIB_CRC0003S_ DISP, ale na displeji sa nic nezobrazi. Nepomoze ani konverzia hodnoty z REAL na INT. Viem, ze by som to mal adresovat na hodnotu VAL1 ako INT format, ale ani to mi nejde... Tu si to mozete pozriet cele, ako to mam urobene.... Pomozte prosim niekto....  http://d.pr/i/rF7h

Milan Bydžovský:
Aby se data dostala až na displej, je nutné výstup bloku přiřadit k proměnné displeje (zapsat jméno na výstupní drát). Ve vašem případě se bude jednat o proměnnou MI_CIB1_OUT.ID x_OUT.disp,  kde x je pořadové číslo modulu displeje.

Ivan1:
Dakujem velmi pekne za tip, ale zial nefunguje. Mam to takto: http://d.pr/i/zFKp a nejde to a skusal som to aj takto: http://d.pr/i/rPud a tiez to nejde...

Co uz mam pokazeny display?? Alebo co moze byt zle este?

Vystup z teplotneho cisla mam ako REAL a dava mi to cca 26 st. C. To konvertujem na INT a posielam na premennu TEMP, ktora je INT. Nasledne to pripojim na displej a aj konkretne na hodnotu VAL1 alebo VAL2 a poste na displeji nic nie je!

Viete este pomoct, co moze byt zle prosim??

Moderátor: Neproste, neděkujte (viz pravidla). Cílem fóra je efektivní výměna podstatných informací: Popis problému -> návrh řešení -> pomohlo/nepomohlo -> případný další návrh.
Bude-li někdo jiný později hledat odpověď na tento problém, ocení stručnost příspěvků bez děkovaček a prosíků. Zde má tento (zdánlivě nezdvořilý) přístup má své opodstatnění.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana