Může být přímotop umístěn vedle umyvadla?

<< < (2/4) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Ludvík Kubík  30.08.2013, 22:13

Zeptám se možná blbě, tohle myslíte vážně?

Pro zásuvky je předepsán proudový chránič, doporučuje se dávat do zásuvek "záslepky" (takové ty zábrany znemožňující do volných zásuvek něco připojit)...
A přímotopný panel je v mnoha případech udělaný tak, že je to spotřebič s ochranou neživých částí ve třídě II, ale stačilo by, kdyby "děcko" vhodilo dovnitř "desetikačku" nebo něco podobného a můžete mít na kostře klidně i L potenciál!
Podobně není problém ve spodní části do otvorů zasunout cokoliv tenčího (pletací drát) a dotknout  se živé části pod napětím nebo tento potenciál přivést na kryt!

Ludvík Kubík:
Ano souhlasím. Dost přímotopů jsem měl na stole a vím, jak to uvnitř vypadá, ale zpět k odpovědi na kterou jsem reagoval: Od výrobce mám posvěceno, že přímotop je určen i do vlhkého prostředí koupelny (např. do zóny 3). Vím, že když mi tam sjede z krku řetízek, je problém. Pro mě je ale směrodatné vyjádření výrobce přímotopu a tím se stále ještě řídím, a teď se do mě pusťte.

Martin H.:
Citace: Ludvík Kubík  31.08.2013, 00:21

Od výrobce mám posvěceno, že přímotop je určen i do vlhkého prostředí koupelny (např. do zóny 3). Vím, že když mi tam sjede z krku řetízek, je problém. Pro mě je ale směrodatné vyjádření výrobce přímotopu a tím se stále ještě řídím, a teď se do mě pusťte.

Certifikát je dôležitejší ako výrobok (zle).

Hnať to do extrému je zaujímavý spôsob, ako s týmto bojovať. Alebo nám to tak vyhovuje?

Lubomír Jindra:
Holé topné spirály v přímotopech jsou minulost.

Fuk Tomáš:
Jenže ta minulost je leckde přítomna i v současnosti  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana