Má někdo zkušenosti s el. podlahovym vytapenim tzv. \
Milan Karvánek:
TO: Pitra > nechci se stále vnucovat se svojí zkušeností, kterou jsem popsal výše. K výpočtu vám postačí kalkulačka a výše uvedené údaje, nebo vlastní rozvaha jak chcete topnou podlahu používat.
V mém případě to je 180W x cca 9 hod. provozu za den = 1,620 kWh za každý "topný den" ; t.j. cca 2,2 Kč/topný den.
U každého to ale bude jiné, podle jeho sazby. Cenu za 1kWh zjistíte z ceníku rozvodných závodů podle sazby kterou používáte.
Za rok to bude 1.62 kWh x počet dnů v provozu (cca 270 dnů za rok) = 437,4 kWh. V nejhorším případě při szbě D01d = 3,54 Kč/kWh ; v nejlepším případě při nízkém tarifu sazby D25d = 1,1 Kč za kWh.
Zdeněk Skalka:
To Pitra.
Zkuste ještě www.v-system.cz. Na hlavní stránce vlevo dole je obrázek s oranžovočernou krabicí, na které je napsáno TEPLÁ DLAŽBA (je to velmi špatně čitelné). Po kliknutí na ni se dozvíte skoro vše o montáži včetně obrázků. Při dodržení pokynů montáž snadno zvládnete. Jen bych doporučil pásy (pro topný kabel) po přilepení na lepící pásku, ještě přibít k podkladu hřebíčky do betonu (10-15mm x 1,5mm + podložka pr.3,1mm).
Je to ekvivalent tomu, co uvádí ve svém příspěvku p. Horský a zjistíte zde i cenový rozdíl mezi variantami s a bez programovateln ého termostatu (progr. termostat je ve variantě ../T). Používám systém DEVI i V-systém a oba jsou v pohodě, jen u DEVI mají programovateln é termostaty asi trochu inteligentnějš í. Rozhodně vám doporučuji ke každému systému použít podlahové čidlo.
Hodně štěstí při výběru.
Petr Doležal nar.1969:
Nedávno jsem řešil podobnou záležitost. Rekonstruoval jsem koupelnu a chtěl jsem si udělat tzv. teplou dlažbu. Tu jsem jako set koupi u firmy DEVI. Tento set má výhodu v tom, že na požadovanou plochu je přiřazen vhodný výkon topného kabelu, čili není nutno se zabývat dodatečným výpočtšm. Pokud se dodrží technologický postup montáže, funguje teplá podlaha perfektně. Mnou koupený set měl tonpý kabel připevněn na síť, kterou bylo možno rozstřihnout a tety tvar přizpůsobit tvaru vytápěné části podlahy. Toto vytápění provozuji již více než rok, funguje perfektně a nemám s ní žádné problémy. Hlavně, prosím vás, nepostupujte dle postupu, který byl nedávno zveřejněn v nejmenovaném pořadu v nejmenované televizi, kde učinkující ani neřekl, že napájecí vývod musí být chráněn proudovým chráničem a že teplota musí být hlídána čidlem termostatu.
Pavel Štěpán:
Napište si mejlík na : www.itiworks.c z
Dělají to na míru. Několik jejich výrobků už jsem doporučil a zatím mě nikdo nenatloukl.
Jura Krikl:
Než rohože raději používám kabel, z důvodu větší variability a možností sám si určit výkon na metr. Hloubku uložení volím podle funkce vytápění. Pokud je to pro krátkodobé topení a pro pocit teplé dlažby samozřejmně pokud možno do lepidla pod dlažbu. Ovšem pro celodení vytápění je nutná instalace 3-5 cm pod dlažbu pro překlenutí vysoké sazby. V tomto případě už raději používám komfortnější regulaci a vyplatí se zařazení ekvitermní regulace.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana