Proč je v zásuvkách napětí 280V ?

<< < (2/4) > >>

Jaroslav Hasala:
Pokud je v zásuvkách skutečně 280V místo 230V, rozhodně to není normální stav.
Možných příčin je několik. Chtělo by to ovšem další upřesnění.
Položím několik otázek :
Jde o např. samostatný RD, nebo o byt v bytovém domě?
Má postižené místo samostatnou přípojku nebo je tam společný elektroměrový rozvaděč?
Je místo připojené jednofázově nebo třífázově?
Je těch 280V všude v instalaci nebo jen někde?
Zřejmě se neobejdete bez návštěvy odborníka, místo elektrikáře s vadaskou bych spíše doporučoval revizního technika, ten by měl být vybaven všemi potřebnými přístroji...

František Dluhý:
(poklona)  p. Hasala, s kamarádem se uvidím až zítra ale některá fakta vím, jedná se o RD který má samostatný rozvaděč, připojení je třífázové, ptal jsem se ho zda těch 280V naměřil opravdu všude a jmenoval mi všechny pokoje.. jinak dům není osamocen je to taková osada domů ... no nevím nějak se stím netrapte požádal mě abych vám to předal a já tak učinil beztak ho budu muset dokopat do toho odborníka . všem moc  (poklona)  !

Petr Doležal:
Protože zdroje (trafa 110/22kV a 22/0,4 kV) to nemohou dělat, napadá mě jen jedna možnost. Co když to dělá uměle posunutý střed 3f soustavy, kdy máte přerušený nulový vodič a nestejnoměrně zatíženou soustavu ? Jaké je napětí v ostatních fázích ? Ty pokoje mohou mít fázi společnou.

Miloslav Janoušek:
Jak staré jsou rozvody v osadě, nedělá to i sousedům? Když byly u nás staré rozvody, tak se stalo, že se před přípojkou urval střední vodič na sloupě, žárovky svítily jak halogeny, odešlo trafo v televizi a v radiobudíku.

Štefan Beláň:
Pokud nebudu počítat s tím, že je chyba na měřícím přístroji, tak se přikláním k p. Doležalovi a na 95% bude závada na vodiči PEN. Pokud ano, je to velice vážná závada  ohrožující připojené spotřebiče ale hlavně bezpečnost osob.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana